Lean Kozlar Luigi: Mefova Nedelja zjutraj v novi različici, kmalu tretji album Vsak dan

0
998

Lean Kozlar Luigi, primorski avtor, glasbenik in multiinstrumentalist, izdaja svoj tretji album ‘Vsak dan’, ki bo izšel v petek, 7. julija. Na dan njegovega izida v Svetem Antonu v okolici Kopra Lean pripravlja tudi koncert, na katerem se mu bodo pridružili mnogi glasbeniki, s katerimi si je delil odre ali kako drugače sodeloval z njimi (Anika Horvat, Krkuča Kunekšon, Dušan Sagadin Duco in Andrej Rot (iz banda Paul Grem) in mnogi drugi). Še pred izidom albuma pa Lean Kozlar Luigi predstavlja novo skladbo ‘Nedelja zjutraj’.

Lean Kozlar Luigi je prve skladbe z albuma, ki bo kmalu med nami, izdal že pred dvema letoma. Najprej je predstavil ‘Vsak dan’, sledili sta ‘Odhajaš’ in ‘Ti pa plešeš’ ter duet z Matjažem Jelenom iz Šank Rock, skladba ‘Samo še tišina’. Pred dnevi je Lean izid albuma napovedal z novo skladbo ‘Nedelja zjutraj’. Na albumu ‘Vsak dan’ je skupaj deset skladb, ki so skupni imenovalec našle v rocku, mestoma pa album odnese tudi v country, blues ali funk. Poleg Leana na vokalu in akustični kitari so pri snemanju sodelovali Janez Skaza (kitara), Gabrijel Juriševič (kitara), Mitja Bobič (klaviature, trobenta), Tomaž Dolžan (bas kitara), Matjaž Skaza (bobni) in Denis Beganović (pozavna), dve skladbi albuma pa sta dueta – pri skladbi ‘Samo še tišina’ se je Leanu pridružil Matjaž Jelen, ‘Začaran krog’ pa je z njim odpel Dušan Sagadin Duco iz Paul Grem.

Lean je pred dnevi predstavil novo skladbo ‘Nedelja zjutraj’. ‘Nedelja zjutraj’ je edina skladba albuma, ki je ni napisal sam, saj gre za priredbo, ki jo je v originalu izvajala primorska skupina Platana, napisala pa sta jo Drago Mislej Mef in Danilo Kocjančič.

Mef in Luigi - Utrinek iz videospota Nedelja zjutraj‘Ko sem pred mnogo leti napisal to besedilo, se mi ni zdelo nič posebnega; zdaj ko ga poslušam v tej novi preobleki pa se mi sploh ne zdi slabo! Očitno čas besedam dobro dene ali pa sem se že nalezel sodobne povprečnosti in se mi zdi fino, če besedilo pesmi celo nekaj pove. Luigi je naredil odlično poletno pesem, ki me po ideji spomni na Dam ti jutra skupine Halo in kasneje Rudija Bučarja, le da je živahnejša. Prepričan sem, da bo ena od uspešnic tega poletja – če ne drugače jo bomo zagotovo slišali ob nedeljskih jutrih na programih tistih slovenskih radijskih postaj, ki še vrtijo novo slovensko glasbo,” je Leanovo različico ‘Nedelje zjutraj’ na svet pospremil eden od njenih avtorjev, Drago Mislej Mef.

Koncert ob izidu albuma z Aniko Horvat, Krkuča Konekšon in drugimi gosti: petek, 7.7.2023, Sveti Anton pri Kopru


Lean Kozlar Luigi bo nov album izdal v petek, 7.7.2023. Album bo med ljudi pospremil tudi s koncertom, ki ga prireja na trgu v naselju Sveti Anton v okolici Kopra. Leanu se bodo na odru pridružili mnogi njegovi (pretekli in sedanju) glasbeni sodelavci in somišljeniki: Anika Horvat, Krkuča Kunekšon, Dušan Sagadin Duco, Andrej Rot, Teo Parovel, Mitja Kodarin, Matjaž Skaza, Majka, Tomaž Dolžan in Damjan Paljk ter The Chillers.
vir: Boombox