O Portalu

Interaktivna platforma obalnega glasbenega ustvarjanja

Osnovna ideja se je porodila iz skupnega razmisleka prijateljev/aktivnih glasbenikov o glasbeni produkciji slovenskega obalnega območja, ki je zelo nestanovitna, razpršena in relativno nepovezana. Internetna stran naj torej služi kot platforma oziroma skupen prostor  in naj pregledno ter interaktivno povezuje VSE akterje s področja glasbe obalnega območja. Portal poskuša zaobjeti vse aktivne glasbene skupine, posameznike/ce, projekte in jih predstaviti širši javnosti. Njegov namen je ustvariti mrežo glasbene produkcije obalnega prostora, odpreti platformo, dostopno vsem zainteresiranim glasbenikom/glasbenicam, skladateljem/skladateljicam, organizatorjem, promotorjem, založbam in poslušalcem/poslušalkam, ki bi  želeli prispevati, sooblikovati, promovirati ali kako drugače  soustvarjati skupni glasbeni prostor. Predvsem želimo, da portal Muzikobala postane izhodišče vseh nas/vas, ki smo/ste aktivni na področju glasbenega in širšega umetniškega ustvarjanja.

Portal bo namreč deloval kot glasbena knjižica, kjer se bo predstavljala (prvenstveno avtorska) tekoča glasbena produkcija ter obenem zbirala glasbena dediščina obalnega prostora. To pomeni, da bo stran poskusila postati referenca za obalno glasbo (na enem mestu bo poleg glasbe zbrano tudi slikovno gradivo, promo materiali, koncerti, opisi bandov/projektov, reportaže, recenzije, anekdote, mnenja uporabnikov, oboževalcev/k obiskovalcev/ koncertov ipd.)

»Izjava/pravni poduk«

Portal Muzikobala je platforma obalnega glasbenega ustvarjanja. Na istem mestu so zbrane vse aktivne glasbene skupine, posamezniki/ce in projekti. Obenem se sproti polni arhiv prav vseh dostopnih preteklih del, ki skupaj pišejo zgodovino in zapuščino tega prostora. Trenutno je portal Muzikobala zastavljen, da pokriva glasbeno dogajanje/ustvarjanje na obalnem območju Slovenije (znotraj treh občin: Koper, Izola, Piran), vendar ostaja odprt za bodoča povezovanja onkraj tega območja ter za širjenje baze aktivnih v polju glasbe. Ves material na posameznem profilu izvira od samega izvajalca, vse pravice iz naslova avtorstva in predvajanja nosijo skupine ali posamezniki. Vse pravice so bodisi pridržane v odnosu med izvajalci in združenjem Sazas, urejene po principu odprte internetne skupnosti Creative Commons dostopno na: http://creativecommons.si/cc-faq ali kako drugače definirane. Ves avtorski material objavljen na portalu Muzikobala je last posamezne skupine (oz. kot je navedeno na vsakem profilu) in zanj pravno-formalno velja Zakon o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP) dostopen na: http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r03/predpis_ZAKO403.html. Portal Muzikobala (t.j. njegovi avtorji/uredniki) ne odgovarja za točnost ali morebitne spremembe vsebine posameznih profilov. Portal Muzikobala dejansko upravlja z vsem materialom izključno z namenom informiranja. Za verodostojnost podatkov se uporabniki/uporabnice obrnite neposredno na posamezno skupino.

 

typovid-obale