Prihaja ‘Vročina’ – zadnji in najboljši single (in spot) albuma Zmelkoow ’10/10′

0
596

Zmelkoow na pragu poletja predstavljajo svoj 10. single s svoje 10. plošče ’10/10′. Za konec so seveda prihranili najboljše – skladba ‘Vročina’, producentska mojstrovina Andree Effeta, prinaša v svojem sporočilu melanholičen, a odločen poziv k ukrepanju proti globalnemu segrevanju matere Zemlje. Za skladbo so Zmelkoow pripravili tudi videospot.

Dokler se nekje daleč od nas talijo ledeniki, vihrajo orkani in v Sibiriji gori šota, se nas to morda neposredno ne tiče. Niti ni malo tistih, ki zato dvomijo v razsežnosti globalnega segrevanja in z njim povezanih groženj. Ampak, ko vidiš zavreti lastno pivo v vrčku pred seboj, je šale konec. Od tod je le še korak do apokalipse. Fantje v bendu Zmelkoow se seveda zavedajo omejenosti vpliva njihovega poziva po boljši skrbi zase in za naš planet, a svoj lonček k boju za boljši jutri so le primaknili.

Kot se spodobi za grande finale, za zadnji in najboljši single iz zadnje in najboljše plošče, ocenjene s samimi deseticami, ’10/10′, je single opremljen tudi z videospotom, ki ga je v ustvarjalni vročici na vroč junijski dan zrežiral in zlepil vročekrvni Matjaž Učakar.

… če nas vročina ne ugonobi, pripravljajo Zmelkoow Največji poslovilni koncert v Portorožu

Kot sedaj že veste, so si Zmelkoow v letošnjem letu zadali preventivno poslavljanje od svojega občinstva. Najprej so razprodali svoj Veliki poslovilni koncert – prvič v Kinu Šiška, nato še Veliki poslovilni koncert – drugič v Štuku. K sreči je bilo preventivno poslavljanje iz vljudnosti v strahu pred koncem sveta zaenkrat preuranjeno, a prave poletne vročine še letos nismo izkusili.

Zmelkoow (foto: Tomaž Povodnik)
Zmelkoow (foto: Tomaž Povodnik)

Ob vsem tem pompu in solzah v očeh so se Zmelkoow nehote že tako priučili poslavljanja, da bi bilo škoda ne uporabiti te veščine še enkrat in morda postati celo najboljši band v slovesih, zato so najboljše slovo prihranili za konec: svoj Največji poslovili koncert – zadnjič bodo tako priredili na domačem terenu, v soboto, 16. septembra, v Avditoriju Portorož. Če še po tem slovesu ne bo konca sveta, se bo bend v bodoče raje držal dobrih, starih, preverjenih okroglih obletnic. Te (menda) nikoli ne zatajijo …

Vir: Boombox