Lean Kozlar Luigi

0
2266
Lean Kozlar Luigi (foto: Branko Furlanič)

(Pop / Pop-Rock)


Kraj: Koper. Leta delovanja: 2005 – danes

Lean Kozlar Luigi je obalni pevec, avtor in multi inštrumentalist. Njegova glasbena pot se je začela nekje v osnovni šoli, kjer je Luigi začel obiskovati glasbeno šolo v kopru kot trobentač. Leto za tem se je poleg trobente pričel učit še kitaro, pri profesorju Robertu Vatovcu. V srednji šoli v Novi Gorici, se je v Dijaškem domu ustvaril “domski band” kjer je Luigi bil v vlogi pevca in kitarista. Skupina je nastopila na rogli dve leti zapored, kot predstavnik dijaškega doma na “Domijadi”. Proti koncu srednjega šolanja, se je poleg kitare in vokala preizkusil še na bobnih in po nekaj mesecih kasneje bil povabljen v skupino Why Not?! (Marko Hrvatin, Dušan Sagadin, Marko Jakomin) s katerimi še danes skupaj preigravajo stare R’n’R hite. Okrog leta 2010 sta z Andrejem Rotom ustanovila akustični duo Q2, ki danes deluje kot štiri članska zasedba Q2o (Andrej Rot, Teo Parovel, Simon Markežič), in ustvarjajo lastno avtorsko glasbo (Leta 2014 dva singla: Sam naprej in  Flaška). Luigi je bil od 2011-2018 član skupine Gedore kot pevec in ritem kitarist, ki so poleg samostojnih nastopov bili tudi spremljevalni band legendam kot so Slavko Ivančič, Tulio Furlanič, ipd.  Leta 2013 in 2014 skupaj z Igorjem in Lucien nastopi na Melodijah morja in sonca. Leta 2014 je posnel vokal za skupino Vulture and the guru z skladbo “Nocoj”, ki se še danes vrti po radijskih valovih. Leta 2015 je kot član spremljevalne skupine Figoni nastopil z Rudijem Bučarjem na Emi, kjer so s skladbo “Šaltinka” prišli v finalni izbor in dosegli končno 2.mesto.
Od leta 2019 sta se skupaj združla z Aniko Horvat, najprej z duetom PADA, nato pa je še Luigi sestavil spremljevalno skupino z katero nastopajo po Sloveniji.

Leta 2017 je po singlih Daj mi, Pada in Rosali izdal svoj prvenec KRALJ NOČI. Dve leti zatem po nekaj novih singlih še drugi avtorski album BARVE.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

  • Lean Kozlar Luigi (vokal, kitara)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Barve (album, 2019)

Kralj noči (album, 2017)

Diskografija Q2O

Diskografija Gedore

[/tab][tab title=”Fotografije”]

 

[/tab][tab title=”Video”]

 

 

[/tab][tab title=”Drugo”]

V pripravi!

[/tab][/tabgroup]