Razpis za slovenske izvajalce, ki bi želeli nastopiti na festivalu INmusic v Zagrebu

0
543

Razpis za domače izvajalce, ki bi želeli nastopiti na zagrebškem festivalu INmusic. Tokrat s postankom v reškem klubu Palach!

MENT nadaljuje svojo vez z največjim hrvaškim festivalom popularne glasbe INmusic in razpisuje natečaj za slovenske glasbene ustvarjalce, ki bi želeli postati del programa, ki med drugimi vključuje svetovno poznana imena kot so Placebo, Florence + the Machine, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Paolo Nutini, Of Monsters and Men, Future Islands, Black Rebel Motorcycle Club in druga. Tokrat je natečaj začinjen s predizborom v kultnem klubu Palach na Reki – v sodelovanju z ekipo Distune Promotion. Na koncert bo organiziran tudi brezplačen prevoz iz Ljubljane, tako bomo s seboj bomo vzeli tudi nekaj občinstva.

RAZPIS

MENT v sodelovanju s festivalom INmusic poziva glasbene izvajalce (s koncertnimi izkušnjami in z javno dostopnimi avdio posnetki), da se s kratkim opisom, povezavami na svojo glasbo in ostale spletne informacije, prijavijo na natečaj. Prijave se zbirajo do vključno 8. 5. 2015, nakar bo komisija v sestavi Nina Hudej (programska vodja Pritličja), Jure Longyka (najbolj Izštekan radijec in spremljevalec domače glasbene scene) in Tina Hajdinjak (glasbena novinarka in kritičarka, Hrupmag) izbrala 5 izvajalcev, ki bodo 6. 6. 2015 nastopili v klubu Palach na Reki. Dva izbranca pa bosta nastopila tudi na festivalu INmusic. Enega bodo po nastopih izbrali organizatorji, drugega občinstvo na koncertu. Prijave se zbirajo na e-naslovu: [email protected].

Kaj torej storiti?

– najprej preverite, če imate 6. 6. 2015 čas za nastop v reškem klubu Palach in če imate med 22. in 24. 6. čas za nastop na festivalu INmusic

– nato na naslov [email protected] pošljite prijavo z naslovom INMUSIC15 in imenom benda / izvajalca

– v prijavo vključite kratek predstavitveni tekst in uporabne povezave na svojo glasbo
– NE pošiljajte avdio datotek v priponki!

– prijave zbiramo do vključno 8. 5. 2015

MENT

MENT je projekt, ki se osredotoča na promocijo domače aktualne glasbe v tujini, obenem pa organizira dogodek MENT Ljubljana, ki se je letos odvil prvič in sicer med 4. in 6. februarjem. Več na www.ment.si.

FESTIVAL INMUSIC

Največji hrvaški festival popularne glasbe letos praznuje deseto obletnico in ponovno napoveduje nabor svetovno priznanih aktualnih imen. Tako so med drugimi napovedani tudi Placebo, Florence + the Machine, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Paolo Nutini, Of Monsters and Men, Future Islands, Black Rebel Motorcycle Club, La Roux pa seveda tudi odmevni regionalni talenti kakršna sta Repetitor in Jonathan. Letos obljublja tudi še večji in še boljši festivalski kamp.

Cenejše vstopnice za festival (40 €), ki se bo odvijal med 22. in 24. junijem, so na voljo na prodajnih mestih Kompasa in uradni spletni strani (inmusicfestival.com) še do 17. aprila. Od 18. aprila dalje je cena vstopnice 47 evrov. V redni prodaji so tudi sedemdnevne vstopnice za kamp (20 €, od 18. aprila dalje pa 27 €). Več informacij lahko najdete na www.inmusicfestival.com.

Vir: MENT