MeduzaleM

(Eksperimental /Rock / Metal )


Kraj: Ankaran, Koper. Leta delovanja: 2005 – danes

MeduzaleM je projekt, ki je nastal ob razpadu skupine Suisound in katere trije člani so se odločili za novo smer.MeduzaleM … vibrator deformator! Kolektiv MeduzaleM od leta 2005 kali vizijo glasbenega eksperimenta brez zadržkov do zvrsti. Skupina je skozi leta doživela različne permutacije in pristala v trenutni power trio postavi. Njihova biografija se bere v glasbenem razvoju skozi čas in v njegovih sledeh, ki ob vsaki novi formaciji neobremenjeno nosijo zven mnogih vplivov.

MeduzaleM nastanejo v obliki spreminjajočega kolektiva z Juretom Planinškom (Bobni), Rokom Soczka Mandacom (Kitara in Vokal) in Matjažem Karlovčecem (Bas) v prvi postavi. Ta postava posname Dead soul poetry v studiu Hendrix leta 2005. Naslednja preobrazba privede v kolektiv klaviaturista Gabriela Ogrina in odhod Jureta P. Sledi singel Sig. Silenzio, ki je umeščen na KŠOK-ovo Kompilacijo Obala 2. Naslednja resnejša preobrazba se zgodi z vstopom Edija »Ejaq-a« Udoviča in Ivana Zuljani-ja v kolektiv ter odstopom Gabriela O. in Matjaža K. V letu 2009 nastanejo MeduzaleM klasike kot so » Gabiano moribondo« in »SazasMerda«. Zadnja deformacija zvočnih eksperimentatorjev se zgodi s prihodom Blaža Kocine, ki s Krasa  prinese poleg terana in brinjevca še navdih in energijo za prvi celovečerec The art of Suspended Judgement.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

Trenutna ekipa:

  • Rok Soczka Mandac (kitare, vokali)
  • Matjaž Karlovčec (bas)
  • Blaž Kocina (bobni)

Bivši sodelujoči:

  • Edi Udovič “Ejaq” (bas, vokal)
  • Ivan Zuliani (bobni)
  • Gabriel Ogrin (klaviature)
  • Jure Planinšek (bobni)
  • Ani (Kitara in Šank)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Seacock Seancse  (Live, 2019)

The Art Of Suspended Judgment (album, 2015)

Meduzzalem-The-Art-of-Suspended-Judgement-2015

Kompilacija Obala 2 (2009)

Kompilacija Obala 2

Dead Soul Poetry (EP, 2005)

meduzalem dead soul poetry 2009

 

 

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Video”]

[/tab][tab title=”Drugo”]

[/tab][/tabgroup]

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

174,2k Followers
Follow

Related articles