Podfigo

(Jazz/Funk)

Kraj: Koper. Leta delovanja: 2008 – 2009

Podfigo je bil enkratni projekt Jana Prodana, ki se je leta 2009 uspel uvrstiti v izbor Kompilacije Obala 2. Takrat se je posnel tudi edini single z naslovom “Funky Mind” za katerega se je posnel tudi koncertni spot v režiji video sekcije KŠOK.

Ne samo v prostoru, kjer sega mediteransko podnebje, ima figa svojo suvereno vlogo, ki se razprostira  prek narave do družbe. Figa kot drevo, predstavlja zgodovinsko prispodobo naravnega senčnika, izbranec, ki leži pod njo, pa je privilegiran uživanja svežine naravne sence, ki jo samo figa nudi. Slovenska obala, pa ne slovi le po figah, ampak tudi po jezikovnih draguljih, ki jih naša govorica nudi. Eden teh je zagotovo figa, predstavljena tako kot plod (sicer smokva), kot, pa tudi utelešena sladkost, torej ženska. Sklenemo lahko, da stanje »Podfigo« pomeni brezpogojno mladost in srečo. Podfigo je bil “one man band”, četudi so pri snemanju sodelovali člani Beetle Juice Benda.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

  • Jan Prodan (kitara)

Pri snemanju so sodelovali člani Beetle Juice Benda

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Kompilacija Obala 2 (2009)

Kompilacija Obala 2

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Video”]

[/tab][tab title=”Drugo”]

  • V pripravi!

[/tab][/tabgroup]

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

101,1k Followers
Follow

Related articles