Novice

Objavljeno maj 13th, 2019 | Rok Soczka Mandac

0

Enco se vrača na odre

Pevec nekdanje skupine No Limits Enco Đurđević se vrača na glasbene odre s skupino Link Der Wasser.  Prvi koncert ali krstni koncert, kot mu pravijo, se bo zgodil v CMKju 18.5.2019 ob 21:00. Na odru se jim bodo priključili še kanadčani Jan Paches.

Link Der Wasser je posoški bend, ki je nastal konec osemdesetih let prejšnjega stoletja. Fantje iz Deskel so v lastnem glasbenem izrazu prikazali zvrhano mero kreativnosti, ki je vrhunec doživela v devetdesetih letih z dvema zaporednima nastopoma na takrat eminentnem festivalu Novi rock (1994 in 1995). V njihovi glasbi je čutiti vplive punka, jazza, bluesa, hardcora, rock’n’rola, hip-hopa, metala in funka, sami pravijo tej izvirni mešanici »novi spontanizem«. V njihovem zlatem obdobju so kot trio v samozaložbi izdali kaseto »1989–1993«. Večkrat so gostovali pri nas na obali, eden njihovih zadnjih koncertov pri nas je bil nastop leta 1994 v izolskem Arrigoniju, nastopili so kot predskupina razvpitim Murphy’s Law.

Čeprav je skupina leta 1997 prenehala delovati, sta dva člana (Romildo in Brdonč) ostala glasbeno aktivna. Tokrat prvič v novi preobleki, pridružila sta se jim še Rok (ex Lintver, ex Rodoljubac) na bobnih in Enco (ex No Limits) na vokalih, v koprskem CMK-ju, po 25ih letih.

(Vir: Link Der Wasser)

CMK_KONCERT_18052019

CMK_KONCERT: Jen Paches in Link der Wasser (18.05.2019)

Tags: , , , , , ,


Objavil-a

Ni novinar, še manj pa glasbeni kritik. Piše, ko se pojavi inspiracija, oziroma ko mu sodelavci zagrozijo. Je muzik lover in multimedial fucker. Obožuje glasbeno podzemlje in vesolje...in kar je vmes.Komentiranje je izključeneno.

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend