Vrača se festival urbane kulture Burja

0
496

Obalni festival urbane kulture Burja se po enoletnem premoru vrača na koprsko kulturno sceno. Zavod Fontico v sodelovanju z agencijo Viana in ob podpori Mestne občine Koper konec maja organizira tretjo edicijo festivala Burja. Med 29. in 31. majem bo v novem parku ob Semedelski promenadi mogoče spremljati različne koncerte, sodelovati na razpravljanju o mobilnosti, dostopnosti, parkiranju in zelenem mestu, se udeležiti delavnice joge, si ogledati javno plesno vajo in zaključek dobrodelne akcije Sk8aj s srcem ter poizkusiti veganske dobrote v veganskem kotičku.

Festival Burja je organiziran v želji popestriti kulturno dogajanje v Kopru. Namen festivala je prikazati različne možnosti urbanega kulturnega izražanja in se opredeliti do stanja urbane kulture na obalnem področju s poudarkom na Kopru. Program festivala obsega glasbene in kulturne zvrsti, ki so na obalnem področju manj zastopane in niso deležne zaslužene pozornosti.

Festival se označuje kot butični glasbeni festival, ki zagovarja in spodbuja razvoj vrednot showcase festivala, saj želi obiskovalcem predstaviti glasbene izvajalce, ki na obalnih prizoriščih ne nastopajo pogosto.

Novost festivala je tudi prireditveni prostor. Letošnja festivalska izvedba se namreč seli na odprto v novi park ob Semedelski promenadi, ki ga bo festival tudi premierno koncertno otvoril. V sredo bodo od 21. ure dalje nastopili Čunfa in Darla Smoking, v četrtek Jakob Kobal in Žen ter v petek Lady JelenaSneers in Mistakes z DJ setom.