Tes Ten

(Rap, Hip-Hop, Trap, Lo-Fi)


Kraj: Plavje, Koper. Leta delovanja: 2015 – Danes

David Testen, poznam pod imenom Tes Ten je mladi, perspektivni obalni reper. Prvo srečanje z glasbenim inštrumentom je bil ob vpisu v glasbeno šolo. Že kot otrok je bil zelo navdušen nad ritmom, predvsem so mu bili všeč bobni, zato se je ob vpisu v glasbeno izbral tolkala. V najstniških letih je vzljubil rap, že takrat sem začel pisati besedila. Po smrti očeta jih je pričel objavljati.

Rojen je v Kopru, kjer je obiskoval tudi osnovno šolo, medtem ko je srednjo šolo obiskoval v Izoli. Glasbeno šolo je obiskoval 10 let in zaključil celoten program izobraževanja na tolkalih. Nekaj let je bil član Pihalnega orkestra Koper, šolskega pihalnega orkestra in sodeloval v različnih bendih. Že v času osnovne šole ga je prevzela rap glasba, sprva jo je zgolj poslušal, kasneje pa začel pisati besedila in repat v živo brez pripravljenega besedila (freestye). Kasneje se je   prijavil na freestyle event v Izoli in se uvrstil na četrto mesto. Avgusta 2016 je  sem izdal mixtape Padci in vzponi. Na ameriški sceni se je pojavila nova zvrst Rap-a z imeom Trap. Začenjal jo poslušati in se osredotočati na ustvarjanje v tem stilu. V zadnjem obdobju posluša in ustvarja sodoben Rap, ker je veliko bolj svoboden z umetniškega vidika.

Biografija…………………

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

David Testen – Tes Ten (Avtor, vokal, teksti)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

  • Padci in Vzponi (mixtape, 2016)

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Video”]

[/tab][tab title=”Drugo”]
V pripravi!

[/tab][/tabgroup]

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

174,2k Followers
Follow

Related articles