Yan Baray z novim videom za single “Par idej”

0
667
YAN BARAY ob sočasnem izidu albuma v angleščini in EP-ja v slovenščini niza ideje iz različnih obdobij v življenju.  Koprčan Jan Baruca, ki se predstavlja pod psevdonimom Yan Baray, je vsestranski glasbenik, producent in tudi pevec. Ob istočasnem izidu drugega albuma z naslovom What I do and what I’ve got in EP-ja s tremi skladbami v slovenskem jeziku predstavlja tudi novi singel Par idej.

Skladba Par idej iz istoimenskega EP-ja govori o tem, da je tisto srčiko življenja, sploh v trenutkih, ko nas ta preizkuša, potrebno najprej poiskati pri sebi, zelo pomembno pa je tudi, da znamo in si upamo za smer vprašati tudi koga drugega. Morda nam bo ravno tisti sveži vpogled, ideja pomagala, da prebrodimo težke izzive življenja.

Z glasbo se obalni pevec resneje ukvarja že več kot 20 let, na samostojno glasbeno pot pa se je podal leta 2011 s prvencem Visions from another world.

O novem albumu in EP-ju Yan Baray pove:
»Album What I do and what I’ve got je nastajal dolgo let. Predvsem nisem imel nikoli v mislih, da delam album. Doživljal sem življenje in s temi doživljaji so se rojevale pesmi, ki smo jih v studiu posneli in oblikovali z glasbenimi prijatelji. Ko sem začutil, da se je neko obdobje v mojem življenju končalo in začelo drugo, sem pomislil, da ta skupek idej, čeprav zelo različnih med seboj, združim na en album. Naslov je album dobil po tem, kar delam in kar imam v sebi …  to je glasba. Ob vsem tem sem imel tudi željo, da bi poskusil narediti kakšno pesem v slovenskem jeziku. Zato je zraven albuma še EP s tremi skladbami v slovenščini, ki sem ga poimenoval po singlu Par idej.

Pri albumu in EP-ju so sodelovali člani Yanove stalne zasedbe: Klaviature – Martin Bratož, Bas kitara – Teo Korenika, Bobni – Luka Jeraša. Pri nastajanju albuma sta pri nekaterih pesmih pomagala tudi Mitja Bobič s spremljevalnim vokalom in trobento ter Tomaž Boškin s pozavno.

vir: Yan Baray PR.