Skupina Gedore z novim singlom “Glej”

0
1091
“Glej” je tretja avtorska skladba koprske zasedbe Gedore. Nastala je na podlagi zgodb o zaupanju. Govori o tem, da se ne smemo nikoli pozabiti prepustiti občutkom, ki nam jih narekuje naše srce.

Melodija in harmonija objemata pozitivno energijo, ki jo oddaja skupina, zato je skladba za to neobičajno obdobje več kot dobrodošla. »Ljudem hočemo s tem ali polepšati dan ali pa jih popeljati nekam, kjer ne obstaja toliko zunanjih pritiskov, kot jih doživljamo v teh trenutkih,« še dodajo člani skupine.

Avtorstvo skladbe:

Glasba: Mitja Bobič, Marko Hrvatin
Besedilo: Mitja Bobič, Jan Baruca, Marko Hrvatin in Tomaž Boškin
Produkcija: Jan Baruca in Gedore
Mix in mastering: Jan Baruca
Snemano v Studiu Tramon

Zasedba Gedore deluje že od srednješolskih let – nekateri njeni člani so nekdanji dijaki Srednje tehniške šole v Kopru. Svojo glasbeno kilometrino so člani pridobivali predvsem na primorsko krojenih zabavljaških šovih. Svoj domicil imajo v Kopru in njegovi okolici. Šest jih je: Tomaž Boškin (vokal, harmonika, klaviature, pozavna), Mitja Bobič (klaviature, trobenta, vokal), Marko Hrvatin (kitara), Marko Toškan (bobni, vokal), Simon Markežič (bas kitara) in Jan Baruca (kitara in vokal), ki v zasedbi poskrbi tudi za miks in produkcijo skladb.

Vir. Gedore PR