Rudi Bučar z novo skladbo “Kakšni so takšni”

0
802

Rudi Bučar predstavlja novo skladbo ”Kakšni so takšni”. Akustična skladba z enostavnim aranžmajem govori o takšnih in drugačnih ljudeh, o razlikah med nami in o spreminjanju. A nad nami, ne glede na to, ali smo kakšni ali takšni, je vedno čas in svet, ki se vrti in vrti in gre dalje.

V skladbi poleg Rudijevega glasu in kitare slišimo še Robija Pikla na kitari, Gorana Krmaca na tubi in Giulia Rossellija na bobnih, za njeno produkcijo pa je poskrbel Gaber Radojevič.

Rudi o nastanku skladbe pripoveduje prav posebno zgodbo: ”Skladba me je že v fazi njenega nastajanja spominjala na Tomaža Pengova oz. na njegov stil ustvarjanja. Na to sem vmes malce ‘pozabil’, skladba je dobila končno podobo, in v končni različici, v zadnjem mixu, ki je sedaj pred vami, pride nazaj do mene. In se spet spomnim na Pengova! In me je odneslo v spletne globine, kjer sem ugotovil, da je letos 70. obletnica njegovega rojstva in da je ravno tisti dan potekal koncert in izšla plošča Kamor greš, projekt, nastal prav ob tej obletnici. In ker je Pengov pravzaprav na nek način bil z mano cel postopek ustvarjanja skladbe ‘Kakšni so takšni’, če sem se tega zavedal ali ne, jo posvečam prav njemu.”

Za skladbo ”Kakšni so takšni” je Rudi Bučar s Petrom Klevo iz Kleva films že posnel tudi videospot. Enostavna ideja izvrstno paše k skladbi – Rudi se je z res majhno ekipo usedel v avto in kadre snemal po poti. Tako lahko v spotu vidimo kopico naključnih mimoidočih in dogajanje na ulicah, s čimer slika dopolnjuje besedilo – ljudje smo si različni in naš svet se vrti, ne menja svoje smeri, neodvisno od nas.