Unplugged at Mediadom tudi tretjič – sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov

0
623
Mediadom Pyrhani in Zveza kulturnih društev Piran tudi letos organizirata sklop akustičnih koncertov obalnih glasbenikov z naslovom »Unplugged at Mediadom 3.0«. Na prvem izmed Unplugged-ov, v ponedeljek 18.11. bodo nastopili NAS 3. V torek, 19.11., Drill in Masayah, v sredo, 20.11., pa Grafenberg und the Alkotesters. Unplugged at Mediadom je prvi tovrstni obalni festival, kjer se izbrane obalne zasedbe predstavijo v akustični izvedbi. Vstop brezplačen – zaradi omejenega števila sedežev je predhodna rezervacija vstopnic OBVEZNA.

Program Unplugged at Mediadom 2019:

Prvi večer – ponedeljek 18.11.2019, ob 20.00
koncert skupine NAS 3
Drugi večer – torek 19.11.2019, ob 20.00
Koncert DRILL & MASAYAH
Tretji večer – sreda 20.11.2019, ob 20.00
koncert skupine GRAFENBERG UND THE ALKOTESTERS

Koncerti so brezplačni, vendar pa je zaradi omejenega števila vstopnic je obvezna rezervacija. Vstopnice lahko rezervirate od torka, 12.11.2019 prek elektronskega naslova [email protected] ali pokličete na telefonsko številko 030 703 110 (v času uradnih ur muzeja). Koncerti bodo potekali v dvorani Mediadoma, na Kumarjevi ulici 3 v Piranu.

O projektu:

Unplugged at Mediadom je glasbeni festival, izključno obalnih glasbenikov, kjer se v akustični izvedbi predstavijo svojo avtorsko glasbo. Koncerti bodo tudi posneti, tako bodo skupine imele možnost promocije avtorske glasbe ob ustvarjanju arhivskega gradiva. Letos bo izvedena 3.0 verzija festivala želimo pa si, da bi v prihodnjih letih festival postal tradicionalen glasbeni dogodek mesta Piran.

O nastopajočih:

Nas 3 so obalna fusion-jazz skupina. Zasedbo sestavljajo Denis Horvat (klaviature, orgle), David Morgan (bobni, tolkala) ter Teo Collori (električna kitara). Njihova zvrst je bila mešanica fusiona, funka, smooth jazza in jazza. Trio je sodeloval s priznanimi  glasbeniki in artisti kot so: Jan Plestenjak, Trkaj, Maja Keuc, Janez Bončina Benč, Alenka Godec Anika Horvat, Jadranka Juras, ipd. Igrali so avtorsko glasbo, ki so jo pisali in skladali vsi trije, poleg avtorske pa tudi nekaj jazzovskih preoblečenih standardov.  Leta 2009 so prenehali z delovanjem, saj so se člani posvetili drugim glasbenim projektom. Leta 2017 so se ponovno zbrali in posneli vrhunski koncert v oddaji Jazz v Hendrixu na Radio Koper. V Mediadomu bodo svoj repertoar premierno predstavili v akustični izvedbi. Pustimo se presenetit.

Ribarski emsi Drill se je v zadnjih letih uveljavil kot najprepoznavnejši raper slovenske obale. Če se je sprva držal jasne špure klasičnega boombapa, ki je hitro tudi postal značilna komponenta njegovega stila, pa na zadnjem, četrtem albumu “Ribolov z dinamitom” prožno brca rime tudi v smeri trapa in nizkofideličnega hiphopa, s kar nekaj pritiklinami žive instrumentacije. Bolani Doktor je v zadnjem letu ali dveh postal pravi “go to guy” glasbenikov raznih kontekstov, saj je nanizal kar nekaj sodelovanj, tako na lokalni pop sceni (z Leo Sirk), kot v podzemlju (pred kratkim nametani banger “Fonkdat” z MRIGO & GHET ter produkcijskim podpisom SunnySuna)

Masayah je prebrisana najstnica, ki ceni drugačnost in zabavo. Njen cilj je širiti ljubezen na enak način kot jo pridobi sama. Z glasbo živi, glasbo ustvarja in glasbo deli – vsakič z večjim nasmehom na obrazu. Mia Puhar Rodin z umetniškim imenom Masayah se ukvarja s hip-hop in akustično glasbo. Njeni začetki segajo približno desetletje nazaj, ko je začela z igranjem kitare. Po prvih nastopih v sklopu šolskih prireditev je hitro doživela preboj na večje odre. Pri šestnajstih je skupaj z Robertom Vatovcem nastopila kot kitaristka na Melodijah morja in sonca ter osvojila 10. mesto. Že nekaj let pa je njena največja strast rap. Napisala je že več kot 40 pesmi, predvsem v slovenščini, tuja pa ji nista niti angleščina in španščina. Njene pesmi izražajo družbeno kritiko kar se tiče tehnologije, interakcije med mladimi, neenakosti, diskriminacije, poleg tega pa so ji blizu tudi tematike v povezavi z družino, odraščanjem, ljubeznijo, prvimi življenjskimi razočaranji, umetnostjo … Njen največji mentor je izolski reper Drill, ki jo je veliko naučil o ustvarjanju rap glasbe.

Pino Juriševič se je naveličal tiho teptati tuje odrske deske. Krt je sklenil, da je izziv premočen, da bi se mu uprli in tudi Žeži se je zagrel za zamisel. Projekt je zagledal luč sveta pozno jeseni 2007, razvijal se je vrtoglavo. Prva, neuradna predstavitev projekta je bila na Silvestrovo v Shoto Klubu. Sledilo je mučno iskanje bobnarja, ki se je zaključilo, ko se je še Jure odzval. Izkazal se je na prvi javni predstavitvi projekta pred mednarodnim občinstvom, ki je naša prizadevanja pozdravilo z bučnimi ovacijami… Enkrat medtem je prišel Gemello Izidrije, in avtoritarno odločil, da bo projektu ime Grafenberg Und The Alkotesters (kratko: GUTA). Gemello je vibracija ali duh, večkrat prisoten na kreativnih seansah in je sokrivec za nekaj najbolj strganih besedil in muzike. Je tudi zelo sramežljiv in ne mara javnosti ter medijev. GUTA so, v glasbi in besedi, še posebno pozorni na socialno, etnično in zgodovinsko problematiko naših krajev. Multikulturnost in solidarnost sta nam domači, v srcu in glasbi. Vse ostale odtenke lahko občutite samo na koncertu. Po nekajletnem premoru, so se v letu 2018 ponovno zbrali in k sodelovanju povabili še Tommy-ja Zanutta, sedaj pripravljajo nov material.

 

Organizatorja festivala Unplugged at Mediadom sta Mediadom Pyrhani ter ZKD Piran. Projekt je podprt s strani Občine Piran ter O.I. JSKD Piran. Medijski pokrovitelj festivala je portal Muzikobala.com.

Vse informacije o programu in urnikih Mediadoma lahko spremljate na uradni spletni strani www.mediadom-piran.si.

Vir: PR Mediadom Piran