Rudi Bučar predstavlja novo skladbo ”Otroci tistega časa”

0
766
Rudi Bučar na vikendu pri nonotu, začetek 80ih let prejšnjega stoletja, starost: okoli 2.

Ste hodili po Leviske v Trst, čakali na meji v kolonah, hodili v Arrigoni v letni kino, snemali muziko s plošč na kasete? Rudi Bučar je! In o tem preteklem času je spisal novo skladbo ‘Otroci tistega časa’.

Rudi Bučar v svoji kantavtorski maniri nadaljuje s pisanjem glasbenih novosti. Tokrat svetu predstavlja s preteklostjo navdihnjeno skladbo ‘Otroci tistega časa’: ”Izgleda, da sem že toliko star, da lahko delam primerjavo med danes in pred 30 plus leti,” Rudi pravi o skladbi, ki jo je posnel z ekipo v sestavi: Goran Krmac  (tuba), Anže Vrabec (pianino), Robert Pikl (slide kitara, charango, banjo), Tomi Purič (bobni) in Gaber Radojevič (produkcija) ter Martin Štibernik (mastering). Skladba, ki je nastala v preteklem mesecu, opeva početje Rudijeve generacije in tiste, nekoliko starejše od njega. V njej se spominja časov, ko s(m)o bili vsi enaki, časov, ko hajklasa še ni bilo; skladba prinaša štiri štorje preteklosti in jim nastavlja ogledalo sedanjosti.

Rudi Bučar je za skladbo ‘Otroci tistega časa’ napravil tudi videospot. Skupaj s Petrom Klevo iz Kleva Films sta se zakopala globoko v televizijske arhive in poiskala posnetke preteklih časov, ki bodo pri mnogih od vas še kako oživili spomine na dogodke, osebe in čas, ki ga ni več.

Vir: Rudi Bučar PR