SPIRAL MIND na Klubskem Maratonu

0
576
SpiralMind2020_2
SpiralMind2020_2

Okrogla edicija Klubskega Maratona Radia Študent, ki je bila predstavljena v oddaji 100 decibelov, bo letos vključila tudi južno primorske mladeniče Spiral Mind (elektro bendovski prosti pad z Obale) in Tržačane Billy Clubs (prevret hardcorovski koktejl). Prestižna turneja, ki popelje mlade in ne-mlade glasbenike po slovenskih klubskih odrih, bo med drugimi vključila naslednje skupine: Klinci (brzojezična junaška rap godba iz Metlike), Lelee (svetski garažni trio iz radija kile kilometrov), ɜrma (štajerski kantavtorski strup v sredinskih flaškah) in Kavasutra (goriški jazzerski prelet v kratki formaciji). Demo posnetki skupin so dostopni na SoundCloudu.

Klubski maraton ni le skupek koncertov, temveč prinaša tudi snemanje dveh skladb in izid zgoščenke s strani Založbe Radia Študent. Temu gre dodati tudi nastope v živo  in intervjuje na radijskih valovih RŠ na frekvencah FM 89.3 MHz ter seveda na spletnih kanalih. Skratka odlična priložnost za novo glasbo, da doseže večje število glasbenih navdušencev, pa tudi promocijo glasbenikov, ki v drugih medijih ne dobijo prostora.

Spiral Mind so torej še ena od ne prav številnih “obalnih” skupin v “maratonskem klubu”, ki imajo priložnost nabirati dragoceno odrsko kilometrino, publiko in medijsko pozornost. Edinstvena, če ne celo edina prireditev v slovenskem prostoru, ki omogoča predor neuveljavljenim glasbenim ustvarjalcem. Sloves Klubskega maratona je dobro poznan v domačih krogih ter tudi v sosednjih in bolj oddaljenih državah. Odlika Radia Študent je, da običajno spremlja in podpira na različne načine bivše maratonce in se tako ne omeji le na eno letni promocijski projekt.