Primorske Novice – Muzikobala – obalna glasbena knjižnica

ponedeljek, 20. maj 2013

Muzikobala – obalna glasbena knjižnica

Danes je na spletu zaživel nov portal Muzikobala (www.muzikobala.com), ki je namenjen povezovanju, promociji in arhiviranju celotne glasbene produkcije istrskega prostora.

Danes je na spletu zaživel nov portal Muzikobala (www.muzikobala.com), ki je namenjen povezovanju, promociji in arhiviranju celotne glasbene produkcije istrskega prostora
Foto:pin_Regional_1

KOPER Osnovna ideja se je porodila iz skupnega razmisleka prijateljev in aktivnih glasbenikov o glasbeni produkciji v slovenski Istri, ki je po njihovem mnenju zelo nestanovitna, razpršena in relativno nepovezana. Internetna stran naj bi služila kot platforma oziroma skupen prostor, ki bo pregledno ter interaktivno povezoval vse glasbene akterje s tega območja.

Snovatelji in sodelavci portala Gabriel OgrinMatjaž KarlovčecEva BrancRok Soczka Mandac in Matjaž Derin bodo poskušali zaobjeti vse aktivne glasbene skupine, posameznike/ce in jih predstaviti širši javnosti. Namen portala pa je ustvariti mrežo glasbene produkcije istrskega prostora. Portal bo namreč deloval kot glasbena knjižica, kjer bo predstavljena (prvenstveno avtorska) tekoča glasbena produkcija ter obenem bodo na portalu zbirali glasbeno dediščino slovenske obale. To pomeni, da bo stran poskusila postati referenca za obalno glasbo (na enem mestu bo poleg glasbe zbrano tudi slikovno gradivo, promocijski materiali, koncerti, opisi zasedb, reportaže, recenzije, anekdote, mnenja uporabnikov, oboževalcev/k ipd.).

Avtorji še poudarjajo, da gre v primeru portala Muzikobala za neodvisno iniciativo, ki si še posebej želi, da vse do sedaj ustvarjeno glasbeno bogastvo ne gre v pozabo. Pri tem apelirajo na vse, ki bi radi delili svoje glasbene arhive, da se jim pridružijo v tej pobudi, poleg tega pa vabijo tudi glasbenike, da prispevajo svoje zvočne posnetke in ostale biografske podatke. Pišete jim lahko na: [email protected].

Gabriel Ogrinhttp:/www.studiojork.com
je zrasel z glasbo, ob glasbi, morda tudi v glasbi, pri štirinajstih je začel "šravfat" gumbe v studiu JORK, kjer še danes preživlja večino časa in producira oziroma ustvarja glasbo za Slovenske in tuje izvajalce. Redko kdaj se znajde v okoliščini, kateri ne diši po glasbi.

Latest articles

101,1k Followers
Follow

Related articles