Big Band Hrošči

0
948

(big band jazz, funk, soul)


Preusmeritev v avtorsko glasbo in svojstveni, udarni aranžmaji nakazujejo novo prelomno pot, na katero se je Big Band Hrošči podal jeseni 2011, ko je vodenje glasbene skupine prevzel Denis Beganović – Kiki, mednarodno priznan glasbenik, multi-instrumentalist, aranžer in glasbeni producent.

Big Band Hrošči iz Marezig je svoje glasbeno ustvarjanje začel razvijati pod taktirko Karla Glavine, ki je skupino vodil šest let. Z lansko premierno izvedbo prve avtorske glasbene poslastice, Weekend in Sarajevo, ki je za Big Band nastala pod peresom dirigenta Kikija, so se širšemu občinstvu predstavili v novi preobleki. Poleg usmeritve v avtorsko glasbo so na obzorju številni projekti, med njimi sodelovanje z mednarodno priznanim hip hop DJ-jem JK Soul, s katerim so ustvarili presežek in novost v glasbenem svetu, ki bo širšemu občinstvu predstavljen še letos.

Člani big banda so leta 2005 ustvarili največje in edinstveno srečanje orkestralnega jazza pri nas in širše po Evropi. Dvodnevni festival MareziJazz, ki že osem let zapored podira rekorde tako v številu nastopajočih kot tudi v številu jazza željnih obiskovalcev in gledalcev neposrednega prenosa preko spleta, so pred dvema letoma obogatili z jazz seminarjem Zgrabi zvok, v okviru katerega svoje znanje delijo in širijo mednarodno priznani slovenski glasbeniki.

Big Band Hrošči tako z novim dirigentom in svežim zagonom odpira novo poglavje, ki ga že zaznamujejo številne pozitivne kritike ter koncerti doma in v tujini.

 

 

JK Soul vs. The Bug Orchestra – Why Does It Feel Right (Live experience)