Regional Obala – Obala bogatejša za glasbeni portal

Obala bogatejša za glasbeni portal

Trije glasbeniki z obalnega področja z Gabrijelom Ogrinom na čelu so se lotili novega projekta, ki bo obogatil Obalni glasbeni opus. Pripravljajo namreč spletni portal Muzikobala, ki bo združeval vso Obalno glasbo na enem mestu. Njihov uradni “štart” je predviden za ponedeljek.

Jaka Vran
17.05.2013 ob 08:16

“Na Obali je bilo včasih veliko glasbenih dogodkov. Bilo je ogromno prizorišč, kjer se je igralo in nasploh dogajalo. Tega pa že kar nekaj časa ni več, bendi nimajo možnosti za promocijo in delovanje. Od tod tudi zamisel za ta portal,” je povedal idejni oče projekta Gabrijel Ogrin.

pin_Regional_1

Portal bo združeval vse obalne glasbenike, vse od Kameleonov naprej. Sprva sicer ne bo mogoče dobitiprav vseh pesmi in izvajalcev, saj se je z vsakim potrebno dogovoriti, da dovoli objavo avtorske glasbe na portalu, sčasoma pa se bo arhiv polnil. “Na Obali imamo tako glasbeno zgodovino, da nam jo lahko ostala Slovenija samo zavida. Da pa ne bomo tipični Slovenci, kjer je fovšija na prvem mestu, smo se odločili narediti nekaj povezovalnega.”

Pokrivali bodo vsa področja, od popa, rocka, pa vse do tehna in punka. Obljubljajo tudi recenzije plošč in intervjuje, glavni namen pa bo promocija lokalne glasbe. “Na portal bomo uvrstili tudi cover skupine, vendar je naš fokus na vseh, ki delajo avtorsko glasbo in njim bo promocija tudi namenjena,” je še sklenil Ogrin.

Gabriel Ogrinhttp:/www.studiojork.com
je zrasel z glasbo, ob glasbi, morda tudi v glasbi, pri štirinajstih je začel "šravfat" gumbe v studiu JORK, kjer še danes preživlja večino časa in producira oziroma ustvarja glasbo za Slovenske in tuje izvajalce. Redko kdaj se znajde v okoliščini, kateri ne diši po glasbi.

Latest articles

101,1k Followers
Follow

Related articles