Novi singel Aleksandra Novaka “Pot spominov”

0
538
Za Aleksandrom Novakom sta že dva izdana albuma, Želel želela (2012)Do dna (2015), ter mnogo čudovitih skladb, kot so PentljaDrugačna svaMesto rož (MMS 2017)Dotik stare Ljubljane (Popevka 2017)Te ne izpustimDo nje in še kar nekaj drugih, ki so poslušalcem zlezle pod kožo. Tokrat predstavlja novo skladbo z naslovom Pot spominov.

Pesem Pot spominov je rojen Koprčan napisal v Ljubljani na Poti spominov in tovarištva. Tam se, kot pravi Aleksander, počuti umirjeno, srečno. Morda zaradi prijazne narave, ki obdaja ulico, morda zaradi prijaznih ljudi in pristne bližine le- teh. Tam se ljudje še pozdravljajo, tam se ljudje še opazijo. Na tisti dan ga vežejo lepi spomini. In kaj drugega pravzaprav je življenje? Čas, ki teče in znotraj katerega so čisto običajni sončni dnevi, ki jih preživiš z ljubimi osebami. Lepšega ni.

Avtor besedila: Aleksander Novak
Avtor aranžmaja, produkcije, mastering: Jan Baruca
Snemano v studiu Tramon

Bobni: Marko Toškan
Bas kitara: Jan Baruca
Akustična, električna kitara: Marko Hrvatin
Klaviature: Mitja Bobič
Glavni vokal: Aleksander Novak
Spremljevalni vokali: Mitja Bobič, Jan Baruca, Sara Faganel

Za pesem Pot spominov je Aleksander pripravil video sestavljen iz različnih spominov z nastopov, vsakdanjega življenja in prizori vseh letnih časov. Vsebino prizorov je posnela Sabina Pahor, v video zgodbo pa je vse skupaj sestavil Pino Gašperšič.

Zavedanje sebe, osveščanje ljudi, objem drugačnosti in poljub sreči so Aleksandrove note, ki jih daje med nas. Njegova močna slabovidnost nas opozarja na moč dotika in predanosti glasbenemu ustvarjanju.

Predviden izid Aleksandrovega tretjega albuma je v letošnji jeseni.

Vir: Aleksander Novak PR