Chains

0
1549
Chains (foto: arhiv skupine)

(Doom)


Kraj: Izola. Leta delovanja: 2010 – danes

Chains je bil sprva projekt enega samega človeka, Etienna Chellerija, in se je rodil leta 2010 pod navdihom skupin Sunn O))), Moss in Urfaust ter s srkanjem zloglasnega zvoka bendov iz 70. let preteklega stoletja Death SS in Paul Chain. Leta 2012 je Etienne Chelleri oziroma Chains izdal svoj prvi album Of Death, nakar se mu je pridružil Chad Devis iz ameriškega kultnega doom benda Hour of 13 in postal prvi bobnar skupine. V tistem trenutku se je njuni glasbi zgodil retro trenutek. Evolucija ju je ponesla v 80. leta in glasba je postala hibrid med italijanskim dark doomom, death rockom ter hipnotičnim dark metalom in post punkom. Februarja 2013 je skupina Chains izdala malo ploščo Dancing with my Demons, na kateri je bobne še igral Chad Devis, leta 2014 pa se je Davis odločil za odhod. Etienne Chelleri se je odločil, da bo naprej deloval sam in je tudi izdal malo ploščo Violet Wizard.

A zapihal je veter sprememb. Najprej je sledil prvi nastop v živo, in sicer na prireditvi Hypnotic Drone doom v Banja Luki. Skupini Chains se je pridružil bobnar iz benda Suton, ki je deloval tudi kot drugi vokalist, in v tej postavi je skupina izdala malo ploščo, ki so jo posneli v živo kot improvizacijo in ji dali naziv Balkanik Hypnotic Ritual. Sledili so različni nastopi, tudi projekt Balkanian Narko Doom,  nakar se je skupini pridružil Marko Colnar oziroma Matz Sick in ostal do današnjega dne. Chains so končno postali bend.

Doslej sta poslušalcem predstavila kolekciji singlov Dead Tapes vol. I in Dead Tapes vol. II ter ju v omejeni nakladi izdala pri založbi Doom Cult records.  24. januarja 2020, ko bo svet zagledala druga plošča z naslovom Sonic Sabbath.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

  • Etienne Von Chelleri a.k.a Hellscream (Vokal in kitara)
  • Marko Colnar a.k.a Matz Sick (Bobni)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

ALL THE COLORS OF THE DARK (demo 2010)

OF DEATH (album, 2012)

DANCING WITH MY DEMONS (EP, 2013)

VIOLET WIZARD (EP, 2013)

BAKANIK HYPNOTIC RITUAL (EP, 2015)

BALKANIAN NARKO DOOM (Split, 2016)

DEAD TAPES VOL I (demo kompilacija, 2016)

HEXENIGHT (EP, 2017)

DEAD TAPES VOL II (demo kompilacija, 2018)

SONIC SABBATH (album, 2020)

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Video”]

[/tab][tab title=”Drugo”]

V pripravi!

[/tab][/tabgroup]