NooM

0
506

(electro-impro-hybrid)


[mp3-jplayer width=”100%” tracks=”Disabled my presence@Noom-Disabled_my_presence.mp3, Levitation Combustion@Noom-Levitation_Combustion.mp3″]

Zasedba je trenutno v hibernaciji.

Noom je abominacija. Vaše realnosti jih ne zanimajo, njihova je sprevržena. So perverzni, mladi, dekadentni toda simetrični. Ljubijo srebrne tekočine. Njihove oči so zelene, ozadje je črno. Toliko govora, ki ustvarja samo še več govora: »In beseda je meso postano!«.. .. Noom je provokacija. Užaljeni bodite tisti z razvajenimi ušesi. Njihova glasba je zvočna cirkumcizija. Oni vas obrežejo, »prekrstijo«, na križ se pribijete sami… .. Noom je tekočina. So biološki, gosti, viskozni in brez konzervansov. Stavijo na lastno minljivost. Ni jih strah vretja in gnitja… .. Noom je iracionalnost. Niso gospodarji samih sebe. Subjekt je efekt jezika, je način s katerim ljudje napolnijo razpoko, vrzel v Simbolnem. Oni so ta vrzel. Ne jih napolniti. Ne jim pripisovati. Ne pričakovati. Vedno vas razočarajo… .. Noom je ritual. So zvok, ki vam prereže vrat v upanju, da se ne boste več zbudili.

Prvotno je NooM kot projekt nastal pod prsti Kaitana in Davorja pred približno sedmimi leti. Sprva je bilo vse skupaj le sobno komponiranje idej različnih eksperimentalnih elektronskih vplivov. Bolj aktivno delovanje se je začelo s skladbo Levitation Combustion, ki sta jo poslala na natečaj kluba K4. Ta jo je tudi uvrstil na kompilacijo Format 09 slovenske elektronske glasbe, kar je dalo obema nov zagon. Prišla sta na idejo, da bi dejansko formirala skupino za nastope v živo in k sodelovanju povabila basista Matjaža Karlovčeca. V zelo kratkem času so pripravili live set in se podali na nekaj uspešnih in navdihujočih nastopov. Zatem so zaradi obveznosti Davorja z novo nastajajočimi Hex ter drugih projektov ostalih dveh članov skupino NooM zamrznili za nekaj časa.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

  • Kaitan Hudih – Kitara/FX
  • Matjaž Karlovčec – Bas/FX
  • Davor Lonzarič – Ritem/Atmosfere

[/tab][tab title=”Diskografija”]

  • Live at K4 (2009, neuradno v samozaložbi)
  • Levitation Combustion (2009, singel na kompilaciji Format 09, Klub K4)

[/tab][/tabgroup]

 

NooM live1

 

Druge povezave:

http://www.myspace.com/klubk4/blog/485590953

NooM logo