NoAir z novim albumom

0
637
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Skupina NoAir bo v petek 23. 6. v Centru mladih Koper (CMK) predstavila novi izdelek z imenom Superhuman. Pri ustvarjanju naslednika Existential so se jim pridružile nove sile, zato je pričakovanje petkovega dogodka toliko večje. Za potešitev pričakovanj, smo jim postavili četico vprašanj, ki so se nam porajala. Na streseno anketo nam je v treh točkah odgovoril sam frontman skupine Maks Bembič.
Kako bi opisali novi album? Kje, kako ste ga snemali?

NoAir_Naslovnica_Superhuman

Novi album je v primerjavi s prejšnjim (Existential) z aspekta glasbe bolj surov/live/alternativen. Tako kot se za alternativni pop spodobi je v njem precej prepletanja liričnih in melodičnih momentov s precej hard in na trenutke tudi noiserskimi vložki. Live noto doda dejstvo, da je bil posnet po tem, ko smo skoraj vse komade že igrali v živo in dejstvo, da smo si tudi med studijskim snemanjem privoščili določeno mero improvizacije. Besedila ima malce bolj introvertirana v primerjavi s svojim predhodnikom, a prav skozi opisovanje duševnega stanja in stisk tega osebka, Superhuman izraža svojo družbenokritičnost. Superhuman je namreč moderen človek, ki mora, če želi zadovoljiti svoje potrebe in potrebe družbe, postati brezčustvena egoistična mašina.

Kdo je bil producent in kakšno vlogo je imel pri kreativnem procesu?

Superhuman je nastajal v BearTracks Recording Studio pri Kočevju v sodelovanju z Robijem Bulešičem. Robi se je v band popolnoma integriral. Postal je pravi član banda in hkrati tudi motivator in oboževalec. Tako je lahko sicer že dodelanim aranžmajem dodal svojo interpretacijo in s tem tudi določil smernice in karakter našega “sounda”. Moramo dodati tudi, da je svoje interpretativne sposobnosti v procesu nastajanja tega albuma izkazala tudi Žana Šuran, ki je poskrbela z vizualno podobo samega albuma in vsega ostalega. Vsak komad posebej je pospremila z izredno natančno preštudiranimi ilustracijami.

Katera pesem najbolj zaznamuje album?

Pesem, ki bi lahko najbolj zaznamovala album bi lahko bila prav Switcher. To je single predstavljen ob izidu albuma. Pesmi na albumu so razvrščene glede na proces spreobrnitve tega osebka iz popolnoma brezveznega in ranljivega človečka v pravega Superhumana. In prav pri tej pesmi se ta osebek odloči, da bo skril svoja čustva za sončnimi očali, pustil, da mu pot spere vse občutke krivde in preklopil.

Kaj pripravljate za predstavitveni koncert, kjer boste odigrali novi album?
Album predstavljamo v petek 23. 6., v Centru mladih Koper s pričetkom ob 21:00. Vsekakor bomo tam ponudili naš izdelek tako v digitalni kot v fizični obliki in skušali pričarati intenzivno koncertno dogodivščino ne samo z glasbenega vidika. Vsi ostali dodatki naj ostanejo neznanka do takrat.

NoAir_CMK_Letak