Q2o – Q2o

0
606

Prvenec obalne skupine Q2o, ki nosi naslov kar po imenu benda, so fantje z uvodno skladbo Sam naprej in videospotom zanjo napovedali že v začetku leta 2015. Splet okoliščin pa je očitno hotel, da je album izšel prav na uvod v vroče poletje 2017, saj na njem zbrane pesmi prinašajo nezahtevne, a za uho privlačne refrene in sproščena besedila, ki jih bodo ljubitelji tovrstne glasbe z veseljem poslušali  v senci ob kozarcu tekočega hmelja ali na radijskih valovih.

Q2O (2017)
Q2O – Q2O (2017)

Album je poln poskočnih rock’n’roll ritmov, ki jih na sredi preseka baladna Lady noč, na koncu pa se skupina s priredbo skladbe Sončni hotel pokloni zasedbi Spirits. Pesmi so Q2o dodali svežino, vseeno pa je jasno, da je komad v originalu nastal v nekem drugem obdobju, ko se je še delalo drugačno glasbo, v tem primeru izpod peresa samih Draga Misleja Mefa in Gorasta Radojeviča.

Kakorkoli. Celotnemu albumu Q2o bi lahko očitali enoličnost, pesmi so namreč zasnovne po ziheraškem poprockovskem kopitu – kitica, speven refren, kitica (s klasičnimi rimami tipa »zdaj-nazaj«, »objet-svet«, »noč-proč«), vmes pa kitarska solaža. Ta sicer prijetno izstopa v prej omenjeni Sam naprej, pesmi, ki bi lahko bila cenena, a to ni. Na videz preprosti akordi in besedilo namreč vseeno v skladbi stojijo tako, da izražajo žarečo atmosfero.

Na albumu se najde še nekaj takih, denimo Kje si zdaj in Kaj si misliš. Na drugi strani pa tudi tistih, ki bolj kot na kaj drugega sodijo na vaške šagre. Med njimi najbolj izstopa Flaška. Od tod tudi naša ocena albuma, za konec pa velja dodati še pohvalo, da so pri končnem izdelku fantje sodelovali še z drugimi obalnimi umetniki. Naslovna fotka je tako delo Veronike Macarol, oblikovanje pa Marka Stropnika.

Skladbe:

 1. Sam naprej
 2. Oaza
 3. Je to res!
 4. Paraparapa
 5. Lady noč
 6. Kje si zdaj
 7. Kaj si misliš
 8. Pusti za sabo
 9. Flaška
 10. Sončni hotel

Zasedba:

 • Lean Kozlar Luigi (vokal, kitara)
 • Andrej Rot (kitara, back vokal)
 • Teo Parovel (bobni)
 • Simon Markežič (bas kitara)

Posneto, mixano in masterizirano v M-media recording studio, dodatno snemanje Studio Tramon, producent Tadej Mihelič.