Novice

Objavljeno september 16th, 2015 | Eva Branc

0

Meduzalem tečejo Klubski maraton

Zasedba istrsko-kraških korenin Meduzalem je bila izbrana na natečaju Klubski maraton 2015. Skupina se je zato junijski konec tedna odpravila v studio Radia študent, kjer so posneli dve pesmi, ki bosta uvrščeni na kompilacijo. Poleg tega bodo fantje nastopili na devetih koncertih maratona, kar jih pelje na jesensko turnejo širom Slovenije. Na Obali bodo žgali že to soboto, 19. septembra, v koprskem Inde.

Meduzalem tako začenjajo, kjer so končali ob aprilski izdaji prvenca The Art of Suspended Judgement. Novi skladbi sta rezultata nadaljevanja eksperimenta, ki so ga glasbeniki zasnovali na albumu. Pesem Inercia y gravedad (v spodnjem videu) predstavlja zvočno zgodbo o sodobnem holokavstu, Grmada src pa je izpoved posameznika v odnosu do družbenih pritiskov in pozicij moči, tokrat v slovenskem jeziku.

Tags: , , , , , , , ,


Objavil-a

je novinarka in v tem poklicu na Obali dela že več let. V ekipi uredništva portala je edina, ki ni glasbenica, zato pa lahko skupnosti prinaša zunanji pogled na glasbeno sceno tega prostora, ki jo spremlja večji del svojega življenja.Komentiranje je izključeneno.

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend