Korte Sexperience

0
1411

(Ska/Punk)


Kraj: Lucija, Leta delovanja: 2003 – 2009, 2013 – danes

Logo korte sexperience[mp3-jplayer width=”100%” tracks=”Kmečki Bataljon@Korte_Sexperience-Kmecki_Bataljon.mp3″]

Korte Sexperience – polka? ska? punk? še sami ne vejo. Dejstvo pa je, da prepevajo iz srca vse do jutranjih ur če treba oz. dokler jim ne zmanjka komadov. Nastali so leta 2003, kot posledica navdušenja nad prvo punk-rock zgošcenko, ki so slišali 10 let prej. Hitro so spoznali, da niso prevec talentirani in sledili so težki casi. A kljub temu so vstrajali v svojih sanjah in to se jim je kasneje obrestovalo. Našli so novega pevca, ki je bil ključ do uspeha: Tučija. Od takrat naprej je šlo samo še navzgor. Uspešnice so nastajale, število poslušalcev večalo, motivacija je rasla. Zaradi hitrega prodiranja na sceno, si je mnogo lokalnih glasbenikov želelo pridružiti skupini. In ker so Korte Sexperience dobrega srca, so medse sprejeli še enega izjemnega kitarista. Ta poteza se je kasneje pokazala kot odlična in fantje so ga nažigali kot še nikoli poprej.  A žal so nato sledili bolj črni časi za Korte Sexperience. Ustvarjalna kriza, abstinenčne krize, problemi z vadbenimi prostori, menjave bobnarjev so bili vzroki, da je marsikdo pomislil, da so Korte Sexperience zgodovina. Vendar fantje so nas spet presenetli. Ponovno so tu. Udarnejši, glasnejši, z novejšimi strunami in s številnimi novimi uspešnicami, ki še stare babice pripravijo do plesa. Glasba nastaja spontano in vsebuje več glasbenih zvrsti, saj je vsak član ljubitelj drugačne vrste glasbe. Korte Sexperience imajo tudi eklektične skladbe, ki se jih težko umesti v točno določeno zvrst, saj hkrati sodijo v vsako od njih. To so Korte Sexperience.

Začetna zasedba (Luka, Jan, Matjaž in Domen) se je z željo po glasbenem udejstvovanju zbrala leta 2003 v kleti v Kortah, kjer so na opremo benda Little Flowers, katerega člana sta bila Domen in Jan, začeli z ustvarjanjem avtorske glasbe. Po začetnem privajanju in nekaj koncertih se je število skladb povečalo. Prav tako tudi število članov, saj se je skupini pridružil Erik z drugo kitaro. Po nekajletnem uspešnem igranju na lokalni ravni in občasno tudi drugod po Sloveniji, je skupino zaradi pomanjkanja časa zapustil bobnar Domen. Nadomestil ga je znanec in prijatelj vseh članov skupine Martin, ki pa je žal zaradi obveznostih v drugih glasbenih skupinah po enem letu štafetno bobnarsko palčko predal Simonu, prav tako znancem vseh članov že od prej.

Od leta 2009 je skupina bila na zasluženi pavzi, ki pa se je leta 2013 prekinila. Zasedba se je vrnila še bolj udarna kot kdajkoli prej.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

Člani:

  • Luka Butuči – Tuči (vokal)
  • Jan Šimon (kitara)
  • Erik Pibernik (kitara)
  • Matjaž Rogelja – Rudžel (bas kitara)
  • Sašo Raspet (bobni)

Bivši člani:

  • Simon Vukšič – Shime (bobni, 2007-2009)
  • Martin Vičič (bobni, 2006-2007)
  • Domen Lukežič (bobni, 2003-2006)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

3. Obalna Pašteta (2005)          Kompilacija Obala 2 (2009)

Obalna pašteta3               Kompilacija Obala 2

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Videospoti”]

Masaker – Live, 2008 (Kompilacija Obala 2)

[/tab][tab title=”Drugo”]

V pripravi!

[/tab][/tabgroup]