Izolani v Kopru predstavili glasbeno dogajanje v Izoli

V ponedeljek 18.3.2019 so se v koprskem Circolu zbrali Izolani. Zakaj v Kopru? V ulici OF namreč domujejo pomembni lokalni mediji, zato je Mef s prijatelji z razlogom organiziral “Tiskovko” v obalni metropoli, kjer je predstavil trenutno glasbeno dogajanje v Izoli. Osnovni namen je bil vsekakor predstaviti knjigo Deseti Brat: 33 rpm prepozno. Knjiga o skupini Deseti Brat je tako izšla slaba tri leta po reunion koncertu ob 30. obletnici izdaje plošče Madona Dejmi Danes. Knjiga je neke vrste zgodovinski dokument, kjer je zapisana zgodba skupine ter spomini vseh, ki so bili udeleženi pri snemanju in sodelovali pri nastanku danes že legendarne plošče. Podrobnejše vsebine knjige ne bomo razkrivali, saj bo za nostalgike in ljubitelje obalne glasbene zgodovine v kratkem dosegljiva v obalnih knjigarnah, kot tudi na uredništvu časopisa Madnrač. Drago Mislej Mef in Andrea Effe sta ob tej priložnosti napovedala tudi izdajo novega Mefovega dvojnega albuma, ki je “obljubljen” že kar nekaj časa. Izdaja je napovedana za letos (Mef je osebno obljubil).
Druga pomembna zgodba iz Izole je ta, da je tudi skupina Second Chance Blown izdala  svoj drugi album, z naslovom “Dewy Clothes On Shapes Long Gone”, ki ga je ob tej priložnosti predstavila prisotnim novinarjem. Album, ki je po pričevanju članov skupine “Glasbeni izdelek 90-ih narejen v sodobnem času” je bil izdan izključno na vinilni plošči, kar je zelo pohvalno. Uradna predstavitev plošče skupine bo v izolskem Hangarju meseca maja. Digitalno verzijo lahko v kratkem slišite na Bandcamp strani skupine SCB.
V sklopu sproščenega druženja smo v Circolu med drugim slišali tudi napoved nove plošče izolskega kitarskega virtuoza Elvisa Šahbaza, ki naj bi bila izdana še letošnjo pomlad. Veselimo se novih in bodočih izolskih glasbenih izdelkov! Pa naj še kdo reče, da na obali nič ne dogaja…

Tekst in fotografije v galeriji: Matjaž Derin (Muzikobala).

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

101,1k Followers
Follow

Related articles