Insanity

0
1366

(Thrash Metal)


Kraj: Hrvatini, Kolomban, Lucija, Leta delovanja: 2000 – 2005

[mp3-jplayer width=”100%” tracks=”Surrender of mankind control (Obala na sceni)@Insanity-Surrender_of_mankind_control.mp3, Insanity@Insanity-Insanity(live).mp3, [email protected], The Bleeding Darkness@Insanity-The_Bleeding_Darkness.mp3, [email protected] , [email protected]″]

Insanity so bili obalna thrash metal zasedba, ki je delovala od leta 2000 do leta 2005. Insanity so (poleg Root A Balluta) predstavniki novega vala thrash metala na obali.  Začetki skupine segajo v pozno pomlad leta 2000, ko se Iztok Bajc (Bejs), Edi Udovič (Ejaq) odločijo ustanoviti bend. Prvotna zamisel je bila, da bi Ejaq igral bas in pel, Iztok bi igral kitaro, potrebovali pa so še bobnarja, zato povabita k sodelovanju Andreja Torkarja. Bend se je takrat imenoval Unripe Vengeance. Po nekaj koncertih (predvsem na legendarnem D.R. Festu) in prvih avtorskih komadih, se ime benda spremeni v Insanity. Leta 2001 je bend izbran za kompilacijo »Obala na sceni«, kjer posname svoj prvi komad. Istega leta sledi še nekaj koncertov, pred številčnejšo publiko. Pred poletjem 2001 se bendu pridruži Matjaž Derin, ki prevzame vlogo drugega kitarista. S “povečanjem” benda se je vrstilo tudi več koncertov . Leta 2002 se je vrstilo še več koncertov, kvaliteta glasbe ter uigranost sta bila boljša. Poleti tega leta je bend prvič nastopil na Metal Mania fest v Komnu.

Oktobra leta 2002 se je bendu pridruži tedaj mladi basist Dane Štukl Milošević, ki je Ejaqa zamenjal na basu in tako imel kot edino skrb vokal. S pridobitvijo novega člana, pa so se začele tudi težave, ki sicer niso bile posredno povezane s pridobitvijo benda. Mesec po prihodu Daneta je po dveh letih igranja Andrej Torkar zapusti bend. Dobre štiri mesece je bend imel težave z iskanjem novega bobnarja. Ni bilo veliko alternativ, izbor je bil nekako omejen. Novi bobnar naj bi takrat bil Matjaž Gergeta (Cannibal Family, kasneje Slave-r, danes Noctiferia) vendar zaradi drugih obveznosti ni bilo izvedljivo. Po tem nam je začasno bil posojen mladi Simon Vukšič (Black Oath), ki je na koncu postal tudi stalni član skupine. Po prihodu Simona, je Dane zapustil bend (Black Oath), tako da je Ejaq ponovno prevzel bas v svoje vajeti in je formacija skupina (do njenega razhoda), bila štiričlanska. Bend se je sporazumno razšel Avgusta leta 2004, mesec pred tem so zadnjič nastopili skupaj s Kaoz in Root a’ Balluta. Po premoru, so se decembra 2005 vendarle ponovno zbrali odigrali še en koncert, tokrat res zadnji. Insanity so nastopili v Kopru, na Elia memorial koncertu. To je bil poslovilni koncert Insanity, odigran v spomin nedavno preminulemu kolegu Elii. S tem koncertom se je tudi zaključila zgodba Insanity.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

Člani:

  • Edi Udovič “Ejaq” (Bas, Vokal)
  • Iztok Bajc “Bejs” (Kitara)
  • Matjaž Derin “Metyo” (Kitara)
  • Simon Vukšić “Shime” (Bobni)

Bivši člani:

  • Dane Štukl Miloševič (Bass, 2002 – 2003)
  • Andrej Torkar “Šuško” (Bobni, 2000- 2002)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Obala Na Sceni (2001)

Obala na sceni-cover

Live in Gažon No.1 (demo, 2002)

Insanity Live demo

Prva Obalna Pašteta (2003)

Prva obalna pašteta-cover

Live in Gažon No.2  (demo, 2003)

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Drugo”]

Insanity na Metal Acrhives

[/tab][/tabgroup]