Wejn & The Genzis

0
1249

(Post grunge/rock)


Kraj: Izola, Koper. Leta delovanja: 2001 – danes

[mp3-jplayer width=”100%” tracks=”She made my day@Wejn_The_Genzis-She Made_My_Day.mp3, Dynamite@Wejn_The_Genzis-Dynamite.mp3, Falling@Wejn_The_Genzis-Falling.mp3″]

Wejn & The Genzis so bili obalna post grunge skupina, ki je delovala med letoma 2001 in 2014. Avtorska dela zasedbe so bila moderna različica energičnega rocka in grunge-a s primesmi melodičnega punka. Štiričlanska »post grunge« zasedba Wejn & The Genzis iz Izole začne svojo ustvarjalno pot leta 2001. V pozni jeseni 2003 se takrat kot trio prvič pokažejo na odru v izolskem Shoto klubu. Kmalu za tem jih povabijo tudi na “Festival drugačne muzike” v Trnje pri Pivki, istega leta prispevajo dva izdelka pri projektu izolskega Shoto kluba »2. Obalna Pašteta«. Sledi izdaja prvega sinlga z dvema skladbama »About Her« ter »Burry Me«. Posledično jih povabijo na številna gostovanja kot predskupino obalnim Night Jump. Omenjen single je leto kasneje tudi izbran za na »Kompilacijo Obala« (KŠOK). V Garbage studio se odpravijo leta 2005 ter tam pod s pomočjo Draga Popoviča posnamejo njihovo prvo istoimensko ploščo, ki jo naslednjo jesen izda Nika Records. Med samim snemanjem plošče se udeležijo, ter kot zmagovalci strokovne žirije, nastopajo v finalu takratnega YounGunz Toura s skupinami Eyesburn (Srbija) ter kasneje z Dog Eat Dog (ZDA).
Po promocijski turneji po slovenskih klubih ter ostalih domačih odrih jih zaradi starševskih obveznosti zapusti bobnar, katerega nadomesti Luka Jeraša. Med daljšo koncertno pavzo pošljejo na slovenske radijske postaje še en single z naslovom »Not My Show«. Kasneje je mesto drugega kitarista prevzel nov član Andrej Črneha, ki je po daljšem premoru bendu prinesel novo zagnanost ter novi val ustvarjalnosti, kar je vnovič odprlo novo obdobje Wejn & The Genzis. Leta 2014 gre skupina na začasno pavzo, četudi ima posnet material za novo ploščo.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

Člani:

  • Marko Grosek (Kitara, vokali)
  • Luka Jeraša (Bobni)
  • Andrej Črneha (kitara)
  • Peter Meze (bas)

Bivši člani:

  • Zoran Matavulj (Bas, back vokali)
  • Denis Cunja (Bobni)
  • Marko Suhar (Kitara)
  • Robert Poljak (Bobni)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Albumi:

Wejn & The Genzis (2006)

Arhiv WTG

Kompilacija Obala (2005)

Kompilacija Obala

Youngunz Tour 1-2 (2005)

youngunz tour 1-2-2005

2. Obalna Pašteta (2004)

Druga obalna pašteta-cover

Singli:

  • She made my day (2006)
  • Not my show (2009)

[/tab][tab title=”Fotografije”]

 

[/tab][tab title=”Videospoti”]

[/tab][tab title=”Drugo”]

[/tab][/tabgroup]