Goran Krmac Kvartet

0
784

(Etno)


Kraj: Koper, Ljubljana. Leta delovanja: 2015 – danes

Glasba je združila štiri posameznike v zelo neobičajen kvartet. Tubist Goran Krmac, harmonikar Janez Dovč, harfist Eduardo Raon in tolkalec Nino Mureškič so sprejeli nov izziv ter izdelali zvok, ki se sklicuje na klasično, jazz, ljudsko in druge glasbene zvrsti. Ob kompozicijah Gorana Krmaca so našli enotnost v dopolnjevanju igrivosti, modrosti in raziskovalnosti. Tako uprizarjajo glasbene slike, ki prikličejo na trenutke meditativnost, na trenutke filmsko vzdušje, na trenutke humor; vse to s skrbnim prepletanjem kompozicije in improvizacije. Z uporabo elektronike dosega kvartet bogato dinamiko, ki pod gladino preprostih in poslušljivih motivov odkriva globino dolgoletnega raziskovanja in glasbenega mojstrstva.

Goran Krmac je svoj kvartet premierno predstavil na festivalu Godibodi junija 2015 s projektom, naslovljenim Pozabljena ljudstva, ki je leta 2016 izšel kot album pri založbi/glasbeni zadrugi Celinka. Kompozicije predstavljajo refleksijo na človekovo notranje doživljanje, njegove šibkosti in hrepenenja. Naslov Pozabljena ljudstva se nanaša na spoznanje: ideali, ki jih nam ponuja prevladujoče globalno socialno-ekonomsko stanje, niso to, kar se zdijo. Obstaja še veliko več. Čeprav so odrinjena v pozabo, obstajajo pomembna znanja in modrosti o odnosih do človeka in do okolja. Izbrati, da delujemo v skladu s temi znanji, pomeni izbrati boljše življenje. A zgodovina se ne ustavlja. Morebiti bodo tudi modrosti in spoznanja modernega človeka nekoč odrinjena v pozabo.

Avtor, ki je svoje glasbeno in življenjsko potovanje začel v Kopru, je do sedaj imel čast sodelovati z glasbeniki, kot so Kaja Draksler, Robert Jukič, Igor Bezget, Magnifico in drugi, v teh letih pa je stalni sodelavec Janeza Dovča, Boštjana Gombača in Rudija Bučarja.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

  • Goran Krmac – tuba, elektronika
  • Janez Dovč – harmonika, elektronika
  • Eduardo Raon – harfa, elektronika
  • Nino Mureškič – tolkala, elektronika

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Pozabljena ljudstva (2016)

goran-krmac-kvarte-pozabljena-ljudstva-naslovnica

 

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Videospoti”]

[/tab][tab title=”Drugo”]

  • V pripravi!

[/tab][/tabgroup]