.čunfa

(Abstract Hip-Hop / Beats)


Kraj: Koper. Leta delovanja: 2014 – danes

Mladi, komaj sedemnajstletni mladenič se je pojavil letod, ko je pri založbi Beton izdal prvenec Obsolete. V resnici dela beate že precej dlje, prve objave sežejo v pomlad lanskega leta. Je del multimedijskega kolektiva Trite, ki poleg glasbene dejavnosti izvaja tudi (gledališke) delavnice, videastične projekte … Skupaj so organizirali že nekaj klubskih dogodkov v Riibi in pri društvu Pina. Vsake toliko posnamejo video podcaste kratkih didžejevskih nastopov z naslovom Roof Tiles. Ti se dogajajo na strehah raznih hiš.

Biografija: Rojen 14.04.1999 v izoli, živeč v Kopru. Trenutno obiskuje SŠOF v Ljubljani na programu grafično oblikovanje. Z glasbo se ukvarja večino življenja, vanjo pa me je še kot 8 letnega otroka vpeljalo igranje akustične kitare. Preko eksperimantacije, življenjskih izkušenj, in širokih interesov je svoj izraz pilil in oblikoval a hkrati tudi širil. Pri dvanajstih se seznani z osnovami virtualne produkcije in s podobnim postopkom eksperimentacije svoje izraze skoval v prvi izdelek Analog Mind EP. Temu so sledili še številni ep-ji do maja 2016 ko je izdal svoj prvi album pri domači založbi Beton Records. Kasneje v letošnjem letu sem samozaložniško izdal digitalni ep 0 0 0 1 6 1 8. Letošnje poletje je preigral kar nekaj slovenskih prizorišč (Gala Hala, Channel Zero, Mladinin oder – Lent, Fotopub – NM, Festival Nasedlega Kita, Inde, Argo…), kasneje pa na seznam dodal še dobro poznano Kino Šiška, kjer je oder odprl za Mount Kimbie. Njegovi navdihi in dela segajo tudi v poezijo, vizualne umetnosti ter DIY eksperimentacijo.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

  • Jan Bajc Funa “.čunfa” (produkcija, avtor)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

0001618 (EP, 2016)

cunfa-0001618

OBSOLETE (Beton Records, 2016)

cunfa-obsolete

uTrip (2016)

cunfa-utrip

Analog Mind (EP, 2015)

cunfa-analog-mind

421 (EP, 2015)

cunfa-421-ep

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Videospoti”]

[/tab][tab title=”Drugo”]

[/tab][/tabgroup]

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

174,2k Followers
Follow
Previous articleSu-Shine
Next articleGoran Krmac Kvartet

Related articles