Da te prebudim: novi singel Aleksandra Novaka

0
545

»Da te prebudim čaka na razpotju laži in resnice, med zaprtimi in odprtimi očmi,« je iskren Aleksander Novak, ki si tokrat prizadeva za lepši in pristnejši odnos med žensko ter moškim. Na poti do čiste reke, ki steče v morje čustev, želi podariti strast in ljubezen. A brez preračunljivosti, klišejev, ograj in nizkih udarcev. »Gre za kompliciranost odnosov med žensko in moških, še posebno takrat, ko moški ne more pozabiti ženske, s katero je preživel vsaj trenutek. Življenje piše nenavadne zgodbe, vendar moški minulega trenutka ne more pozabiti, kajti zaveda se, da je lahko srečen le z njo.«

Aleksander Novak, v svojem glasbenem udejstvovanju od nekdaj pogumen in zavezan iskrenosti, priznava, da je tudi ta pesem avtobiografska. A tako kot je našel njo, dekle, ki jo je vse življenje iskal, je našel tudi glasbenike, s pomočjo katerih je prišel do zvoka, ki ga nosi v sebi od otroštva. Iskanje je tako končano in lahko se prebudi v nov dan, novo leto, v življenje in realnost.

Avtor glasbe in besedila: Aleksander Novak
Avtor aranžmaja: Jan Baruca
Sodelujoči glasbeniki: Aleksander Novak (akustična kitara in vokal), Marko Hrvatin (akustična dvanajststrunska kitara), Jan Baruca (električna dvanajststrunska bas kitara in spremljevalni vokali), Mitja Bobič (klaviature in spremljevalni vokali) in Marko Toškan (bobni).
Promocijska fotografija: Jaka Ivančič

S skladbo Da te prebudim koprski kantavtor Aleksander Novak napoveduje svoj tretji studijski album, ki bo izšel letošnjo jesen. Z njega je doslej že predstavil skladbe Zlata, Prej al slej in festivalski Mesto rož, za katero je na lanskoletnih Melodijah morja in sonca prejel nagrado za najobetavnejšega debitanta, ter Dotik stare Ljubljane s Slovenske popevke. Vse njih redno predstavlja tudi na glasbeno-pogovornih večerih Vsi smo ljudje, na katerih skozi pogovor z glasbeno publicistko in kritičarko Nino Novak poslušalce pelje po vseh krivuljah življenja ter glasbenega ustvarjanja.