Burke

(Rap)


Kraj: Bernardin, Portorož. Leta delovanja: 2004 – danes

Ivan Katić – Burke, doma iz Bernardina (Portorož), se je z rapom začel ukvarjati pri 14. letih. Začelo se je z nastopom v Izoli, tedaj še z Ringe-om. Takoj se je spoznal z obalnimi M. C.-ji, tako s starejšimi (Vladi iz M.C., Mobb Thugz, 5. element in drugimi) kot s svojo generacijo (Drill, DPek, Strugi in Tomo, Ringe, ZofaLipa, Zoonz ter drugi ). Svoje prve nastope je ovekovečil po različnih klubih in lokalih na obali, praktično vseh rap eventih na slovenski obali.

Svoje prve demo posnetke je pričel snemati v sobi, prav tako s prijateljem iz otroštva Ringe-om. Sledili so tudi nekateri nastopi izven obale, (Krško, Sevnica). Velika zahvala gre Janžu Gorniku (Zoonz), da je lahko v tistem obdobju (z njim) veliko repal in nastopal, vsepovsod. Leta 2008 po nekaj koncertih in demo posnetkih (tedaj velika večina objavljenih na internetu) – četudi kvaliteta ni bila takšna, kot si jo je Ivan zamislil in želel deliti s poslušalci – je vendarle posnel svoj prvi studijski izdelek v takratnem studiu oz. prostorih 5. element-a (društvo zvok). Po nekaj letih nastopanja na različnih rap dogodkih v Portoržu, Izoli in Kopru se je odločil za prvi solo projekt – Skunkcloud mikstejp. Na slednjem so gostovali znani predstavniki rapa z obale in drugod – Drill, Ringe, Zofa Lipa, Amo in Emkej. Prvi projekt – Skunkcloud mikstejp je nastal predvsem zaradi podpore Drilla in celotne ekipe iz studia Komora. Po prvem mikstejpu je takoj sledil še Skunkcloud mikstejp vol.2, ki je bil izdan pod založbo Wudisban Records, h kateri je Burke na povabilo predstavnikov založbe tudi pristopil. Po celoletnem nastopanju z Drillom po Sloveniji, v vlogi back vokalista, je preprosto moral nastati izdelek Liquid smoke (proglašen za 3. album leta 2013 na Balkan HipHop Radio).

Sedaj je Burke posnel še četrti izdelek: SKUNKCLOUD VOL.3, pod založbo Wudisban Records.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

  • Ivan Katić a.k.a Burke

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Skunkcloud vol.1 (2011)

Burke SKUNKCLOUD mikstejp 1

Skunkcloud vol.2 (2013)

Burke SKUNKCLOUD mikstejp 2

Skunkcloud vol.3 (2015)

Burke Skunkcloud vol 3

Liquid smoke ft. Drill (2013)

Burke Drill Liquid Smoke 2013

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Video”]

[/tab][tab title=”Drugo”]

V pripravi!

[/tab][/tabgroup]

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

174,2k Followers
Follow

Related articles