Bend-it! Orchestra edini slovenski band na francoskem festivalu FIMU

0
671
Bend-it! Orchestra edini slovenski band na francoskem festivalu FIMU
Bend-it! Orchestra je big band iz Marezig pri Kopru, ki deluje sklopu Mladinskega društva Marezige. S svojim delovanjem je pričel na pobudo Taje Pajmon Rak marca 2018 in je sprva deloval pod umetniškim vodstvom priznanega saksofonista Lovra Ravbarja, avgusta 2022 pa je njegovo mesto prevzel mladi šolani jazz trobentač Primož Štefančič.

Pretekli vikend (26. – 28. maja) so se glasbeniki Bend-it! Orchestra odpravili na FIMU festival v Belfortu (Francija), kjer so kot edini slovenski predstavniki letošnje, že 36. edicije festivala predstavili tamkajšnji publiki. Na festivalu je nastopil 101 band, na 17 različnih prizoriščih, slovenskim glasbenikom pa je bil dodeljen JAZZ oder, na katerem so se predstavili kar dvakrat in obakrat navdušili številčno publiko, ki se je zbrala pod odrom in s svojim neutrudnim ploskanjem dala vedeti, da si želi slišati še več.

Bend-it! (foto: Smiljka Boškov Štefančič)
Bend-it! (foto: Smiljka Boškov Štefančič)
“FIMU nam je zagotovo dal prekrasno izkušnjo. Pri nas priložnosti za nastope na tako velikih odrih ni in našemu big bandu je ta izkušnja prinesla res veliko. Resnično smo veseli, da so nas organizatorji povabili na njihov festival, saj je to za nas potrditev, da dobro delamo, vsako tako gostovanje pa glasbenike še bolj poveže med seboj in nam da dodaten zagon za nadaljnje delo. Pa tudi dolge vožnje nekaj pripomorejo k temu (smeh). Na festivalu smo vzpostavili tudi nekaj novih stikov in poznanstev. Tako sta se nam na odru pridružila domačina, ki smo jima zelo hvaležni in smo ju tudi povabili, da nas kdaj obiščeta v domačih Marezigah, morda kar na našem MareziJazzu.”
– Primož Štefančič, umetniški vodja.
FIMU festival je za Bend-it! Orchestra zagotovo en večjih dogodkov na katerem so se imeli glasbeniki do sedaj priložnost predstaviti.
Vir: Bend-it! (Taja Pajmon Rak)