Akademski Pevski Zbor UP

0
705

KONTAKT:
Akademski Pevski Zbor Univerze na Primorskem
Pristaniška ulica 3
6000 Koper
email:[email protected]
+386 (0)40 900 012
Internet Stran

Zborovodja: Ambrož Čopi

APZ UP že deveto sezono deluje pod okriljem ŠOUP-a. V zboru, ki ga vodita skladatelj in dirigent Ambrož Čopi ter asistentka dirigenta Andreja Hrvatin, poje približno 50 študentk in študentov Univerze na Primorskem (UP) in drugih zborovskih zanesenjakov. V preteklosti so z zborom sodelovale tudi asistentki Maja Cilenšek in Eva Jelenc ter vokalna pedagoginja Vida Matičič.

Zbor posega v vse glasbene zvrsti in stile, od renesanse do današnjih dni. Posebno pozornost namenja izvedbam skladb primorskih skladateljev, v repertoar pa umešča tudi redkeje izvajana dela in novitete mlajše generacije. V svojih projektih združuje primorske glasbenike, sodeluje z različnimi domačimi in tujimi zbori. S prirejanjem kakovostnih koncertov vokalne in instrumentalne glasbe v okviru ciklov Vox aeternum in Simfonic voices, pa bogati kulturno dogajanje na Slovenski obali.

APZ UP redno nastopa na prireditvah v okviru Univerze na Primorskem in koncertira po Sloveniji ter v tujini. Uspešno se predstavlja na državnih in mednarodnih tekmovanjih, povabljen pa je bil tudi na zborovske festivale kot so Mokranjčevi dnevi, Negotin (Srbija, 2007), Cro Patria, Split (Hrvaška, 2007), Concordia Vocis, Cagliari – Sardinija (Italija, 2011) in Cori in coro, Salerno (Italija, 2011). Leta 2008 je zbor sodeloval pri snemanju filma Osebna prtljaga, ki ga je režiral priznani slovenski režiser Janez Lapajne, maja 2011 pa na rock spektaklu skupine Elvis Jackson v ljubljanskih Križankah.

Leta 2008 je zbor izdal svojo prvo zgoščenko APZ UP – V ŽIVO, na kateri so zbrani posnetki s koncertov prvega triletja, spomladi 2010 pa se je z izborom skladb četrte in pete sezone predstavil na zgoščenki MYSTERIUM. Sodelovanje z etno-skupino Vruja pri projektu istrskih ljudskih pesmi in plesov bo predstavljeno na tretji zgoščenki ISTRANTICO ter izbor skladb s koncertov in tekmovanj zadnjih treh sezon na četrti zgoščenki MOZAIKI ki ju bo zbor izdal v tej sezoni.

VIR: http://www.soup.si/sl/apz