MePZ Obalca

KD MePZ Obalca Koper
Cesta Zore Perello Godina 3
6000 Koper

Predsednik: Alfred Makor
Tel. 031 681 704
e-mail: [email protected]

Zborovodja: Mag. Sonja Mezgec

Mešani pevski zbor Obalca Koper je bil ustanovljen v januarju leta 2001 na pobudo številnih ljubiteljev vokalne glasbe, željnih ubranega petja in sproščenega družabnega okolja.
Člani zbora so pevke in pevci z bogatimi pevskimi izkušnjami, pridobljenimi z večletnim sodelovanjem v Mešanem pevskem zboru Obala Koper in drugih pomembnih primorskih zborih, kjer so aktivno prispevali k mnogim odličnim uvrstitvam na tekmovanjih doma in v tujini.

Zbor se redno udeležuje občinskih prireditev in sodeluje na najpomembnejši zborovski regionalni prireditvi Primorska poje.
V letih 2007, 2008, 2012 in 2014 se je zbor udeležil »Sozvočenj«, regijskih tematskih koncertov v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. Leta 2007 je MePZ Obalca kot najboljši zbor primorske regije nastopil na zaključnem koncertu »Sozvočenj« v Slovenski filharmoniji v Ljubljani. Leta 2008 je na koncertu Sozvočenj primorske regije prejel priznanje za najboljši program.
Program zbora obsega kompozicije iz različnih obdobij in slogov, ki segajo od renesanse skozi celotno zgodovino evropske glasbe do današnjih dni. S svojimi nastopi razveseljuje zvesto domače občinstvo, poslušalce v drugih krajih po Sloveniji, v bližnjem zamejstvu in drugod v tujini. Zbor je gostoval v Nemčiji, Srbiji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini, Avstriji, Češki in Italiji.
MePZ Obalca je na tekmovanjih dobil več nagrad: tri srebrne in eno zlato na regijskih tekmovanjih v Postojni, leta 2007 je kot najboljši zbor primorske regije nastopil na zaključnem koncertu v Slovenski filharmoniji v Ljubljani, leta 2008 je na Sozvočenjih primorske regije prejel priznanje za najboljši program, leta 2008 je na mednarodnem tekmovanju v Olomoucu na Češkem osvojil srebrno plaketo, leta 2016 se je z mednarodnega tekmovanja Zlatna lipa v Tuhlju vrnil z zlato plaketo. Leta 2017 pa je na mednarodnem tekmovanju Aurora Cantat v Karlovcu prejel dve zlati plaketi v kategoriji klasične in ljudske glasbe.
Ob svoji 10. obletnici leta 2011 je MePZ Obalca izdal zbornik in CD.
Ministrstvo za kulturo RS je Kulturnemu društvu mešani pevski zbor Obalca Koper marca 2014 podelilo status društva v javnem interesu na področju kulture.

Od septembra 2012 zbor vodi Sonja Mezgec.

Gabriel Ogrinhttp:/www.studiojork.com
je zrasel z glasbo, ob glasbi, morda tudi v glasbi, pri štirinajstih je začel "šravfat" gumbe v studiu JORK, kjer še danes preživlja večino časa in producira oziroma ustvarja glasbo za Slovenske in tuje izvajalce. Redko kdaj se znajde v okoliščini, kateri ne diši po glasbi.

Latest articles

101,1k Followers
Follow
Previous articleAkademski Pevski Zbor UP
Next articleMePZ Maestral

Related articles