Žiga Rustja z novim videospotom za pesem Milijone črnih ptic

0
398

Žiga Rustja je ob izteku januarja v javnost poslal videospot za zadnji singel z albuma Z moje perspektive. “Milijone črnih ptic je tista pesem, ki jo na albumu smatram kot mojstrovino, predvsem, ker je zame nekaj posebnega. S to pesmijo sem se tudi marsičesa naučil o glasbi, predvsem pa to, da je glasba skupek več idej, več oseb in več energij. Kaj komu prinaša, pa je povsem osebno, vsak bo čutil svoje,” ob tem pravi Žiga.

Za pesem je namreč sprva imel “eno slabo skropucalo od demota in le en del besedila”, njegov producent Andrea Effe pa je bil nad samo idejo pesmi precej navdušen. “Spomnim se, kako je Kuljotu (bobnarju Luki Jeraši, op. a.) dal eno ritem mašino, da je zvadil ritmiko in dajal navodila vsakemu posebej. Očaran sem bil že po prvih nekaj udarcih,” pripoveduje mladi kantavtor.

Pri skladbi je sodeloval kitarist Jernej Zoran, tako pa se je Žigu uresničila tudi želja po sodelovanju z drugimi glasbeniki. Izdelavo videospota je zaupal Matevžu Kocjanu, v njem pa poleg glasbenika nastopata plesalca Artur Steffe in Sanda Husič, ki na precej ekspresivni način skozi ples opisujeta besedilo pesmi.  “Moram priznati, da je video v tej podobi zadel bistvo pesmi. Črno in belo, ples in glasba, vse to prinaša pesem,” še dodaja Rustja.