Žiga Rustja z novim spotom Tuj Kraj

0
415

Žiga Rustja predstavlja nov videospot za skladbo Tuj Kraj, ki je bil izdana lani na njegovem prvencu “Z Moje Perspektive”. Videospot je posnel oblani fotograf in video umetnik Matevž Kocjan.

Žiga Rustja, obalni glasbenik in avtor, predstavlja novo skladbo (in videospot zanjo) iz albuma ‘Z moje perspektive’, ki ga je izdal konec preteklega leta. Skladba ‘Tuj kraj’ je nekakšen nosilec zvoka plošče in hkrati skladba, ki najbolj nazorno prikazuje Žigino potovanje do prve plošče.

»V refrenu pojem “potujem v tuj kraj, nekam predaleč, da bi mi bilo znano; mogoče še pridem nazaj, pusti mi vrata odprta vsaj malo”. Drugače bi to lahko povedal nekako takole: spuščam se v nekaj, kar ne poznam. Če bom spotoma ugotovil, da to ni zame ali da ne zmorem, me vzemite nazaj in ne glejte name kot nekoga, ki ni uspel,« o skladbi pravi Žiga sam. A več kot očitno je, da poti nazaj za Žigo ni – sprva z majhnimi koraki je uspešno stopil na pot in začel pisati svojo glasbeno zgodovino.

Kitare v skladbi sta posnela Yan Baray (tudi bas in synth) in Marko Hrvatin, bobne Z moje perspektive. Videospot je posnel Matevž Kocjan. Zasnova za videospot pa je nastala že ob nastanku skladbe; preprost videospot pušča prostor besedilu skladbe, ki je tokrat v ospredju.