Žiga Murko z novo skladbo “Ti nisi več ti”

Po prvih dveh izdanih singlih v angleščini se Žiga, slovenski producent, skladatelj, pozavnist in pevec premierno predstavlja s skladbo napisano v slovenščini. 

“Melodija in harmonija sta bili napisani z namenom, da bo skladba odpeta v slovenščini. To zveni samoumevno, vendar želim izpostaviti nekaj drugega. Nisem prepričan, da lahko vsako skladbo prevedeš v vsak jezik. Teoretično je to izvedljivo, vendar rezultat vsekakor ni enak.”

Žiga Murko je poznano ime predvsem v domačih jazzovskih krogih. Diplomiral je na priznani akademiji za glasbo v Rotterdamu iz jazz pozavne in kompozicije, po študiju pa se je veliko posvečal elektronski in hip-hop produkciji, kar dokazuje več kot 20 izdanih projektov, tako v samozaložbi, kot pri domačih in tujih založbah. Letos snema in dokončuje svoj albumski prvenec, kot pevec, producent in avtor vseh skladb o katerem pravi:
“Zame je pomembno, da so skladbe dovršeno aranžirane, ter produkcijsko na visokem nivoju, glavno pa je vsekakor, da nosijo melodije in harmonije v skladbah neko težo in lastno ekspresijo. Album razumem, kot nekakšno celoto, ki poslušalca popelje skozi različne emocije, vse od začetka do konca. Skladbe, ki jih pišem so večinoma v angleškem jeziku, sem pa zelo vesel, da sem se lotil skladbe v slovenščini, ker sem se zavedal, da bo to zame izziv.” 

O novem singlu še doda:

 “V veliko čast mi je bilo sodelovati s tekstopiscem Leonom Oblakom, ki je moje sporočilo v skladbi preoblikoval in obogatil s pravimi besedami. Enako velja za vse sodelujoče, ki so verjeli v skladbo in ji vdahnili življenje, torej Blaž Grm, ki je odigral večino inštrumentov; David Darlington iz New Yorka, ki je bil odgovoren za miksanje; Simon Jovanović iz studia Evolucija, kjer sem posnel vokal; ter vsem dobro znani Okustični (Karin Zemljič in Mate Bro), ki sta, kot spremljevalna vokala obogatila skladbo.
Avtor in producent skladbe : Žiga Murko
Avtor besedila : Leon Oblak
Aranžma : Žiga Murko, Blaž Grm
Trobilni in vokalni aranžma : Žiga Murko
Bobni, kitare, bas kitara, klavir : Blaž Grm
Vokal, Klavir, Rhodes, Pozavna : Žiga Murko
Spremljevalni vokali: Okustični (Karin Zemljič, Mate Bro)
Miks in master : David Darlington 
Avtor fotografije: Michael Tighe
Vir: Žiga Murko PR
Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

174,2k Followers
Follow

Related articles