Novice

Objavljeno november 5th, 2020 | Matjaž Derin

0

‘ŽEJA’ s prihajajočega novega albuma Je kaj novega?

Jure Lesar je prvi solistični album z naslovom Zemljin sin’ predstavil leta 2018. Izvrstne skladbe so zelo hitro dobile simpatije pri poslušalcih in tudi pri urednikih radijskih postaj. Udarni verzi ter lirične upodobitve so ujela ušesa slišno pozornih poslušalcev, glasba je dobila svoje mesto tudi na terenu – Jure je širil svoj glasbeno poetični izraz po nastopih širom Slovenije, od Kamnika, nazaj do Pirana pa vse do Cankarjevega doma, povsod je njegova glasba našla dom.

Pred nami je nov singl ‘Žeja‘, o pesmi nam je Jure povedal naslednje: ‘Žeja je pomanjkanje nečesa, ki v nas izzove nezaželene lastnosti.  Vsak ima svojo zgodbo pod soncem, ki zahaja brez milosti, Zgodbo o življenju, ki je večje od zvestobe v katerem se vsak sooča z minljivostjo.’

Dve leti po izidu prvega solističnega albuma se Jure Lesar pripravlja na izid drugega albuma, ki nosi naslov Je kaj novega? Izdelek govori ‘več ali manj o odnosu med moškim in žensko. Od začetne zaljubljenosti, trenj, razhoda in na koncu – do odpuščanja’, pravi Jure.

Glasbo in besedilo za skladbo je napisal Jure Lesar, aranžma je še delo Denisa Horvata in Davida Morgana.  Pripadajoč videospot je posnel Martin Belac.

Avtorji:
Glasba: Jure Lesar
Besedilo: Jure Lesar
aranžma: Jure Lesar Denis Horvat, David Morgan,
Posneto v Studiu Metro
Tonski tehnik: Nik Pirc
Mix: Denis Horvat
Master: Gregor Zemljič

fotografija: Janez Volmajer
video: Martin Belac

Zasedba:
David Morgan- bobni
Jan Fanedl- El. kitara
Luka Mrdakovič- bas
Denis Horvat- klaviature
Jure Lesar- akustična kitara in vokal

Zbor pri pesmi “Žeja”:
Tonja Senčar, Iva Ivančič, Aleksandra Belle, Brina Klemenčič, Špela Bobič, Sonja Kočevar, Teja Pribac, Katja Dekorti, Teo Collori, David Morgan, Pablo Baez, Denis Horvat, Jure Lesar in Georgius Deep Sea Singers: Danijel Grbec, Mirko Potočnik, Marko, Janko Novak, Darko Mavrič, Marko Jezernik in Lauro Skomina.

Vir: Dallas Records

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Objavil-a

je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.Komentiranje je izključeneno.

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend