Že spet Mef @ Kulturni dom Izola 17.11.2017

0
549

Tudi sam Drago Mislej Mef se je na petkovem koncertu v izolskem Kulturnem domu spraševal kdaj je človek v svojih najboljših letih. Ko bi že kdo pomislil, da so najboljše pesmi že napisane, on koraka naprej. S turnejo, ki jo je poimenoval kar Ma ne že spet… Mef, napoveduje izid novega, dvojnega in po njegovih besedah celo vinilnega albuma. Tokrat s popolnoma pomlajenim, tako imenovanim električnim bendom (Jaša Hedžet Jajo na basu, Gregor Brajkovič za bobni, Marko Tomič na električni kitari in Eva Brajkovič kot backvokalistka) dodaja svežo energijo svojim novim in tudi nekaterim starim skladbam.

Vseeno se spodobi, da je izolski koncert pričel z zasedbo NOB, torej z Armandom Šturmanom na akustični kitari in Gorastom Radojevičem na basu, ki kljub svoji vrhunskosti kantavtorja puščata v ospredje. On pa brenka na svojo kitaro, kakopak veliko govori in duhoviči ter interpretira svoja besedila na način, da občinstvo pred seboj vsaj vidi, če ne že vonja in otipa, vse Gine, Marije, Aksinije, Amerike in izolske ulice, o katerih poje v svojih neštetih pesmih.

Produkcijo in zvok na koncertih zaupa Andrei Flegu, ki v Mefovo glasbo vnaša moderne prijeme. Morda včasih celo preveč in poslušalec bi brez težav preživel s kakšnim odmevom manj v refrenih, saj gre vendar za kantavtorja, pri katerem so najpomembnejše že prej omenjene zgodbe. Te zna Mef orisati z najbolj preprostimi besedami, širom Slovenije zato ni zaman znan kot eden najboljših tekstopiscev.

Kako se bodo med poslušalce usedle nove pesmi, bo bržkone pokazal čas, je bil pa kulturni dom v Izoli razprodan in seveda se ne gre bati vzdihov »Ma ne že spet…Mef,« prej bi lahko rekli »Juhu, že spet Mef!« Njegova prisotnost je namreč v današnjem času še kako zaželena, pa naj si bo to na odru, ob neštetih aktivnostih, o katerih beremo v njegovih facebook zapisih ali ob kozarčku sredi Ljubljanske ulice. Oseba, ki si prav gotovo srčno zasluži Ježka. To je nenazadnje dokazal še s tem, da je oder v Izoli za petnajst minut “posodil” sosedu in kitaristu Elvisu Šahbazu, ki je predstavil tri s svojega novega albuma Parenzana BluEs, igranjem skladbe o beguncih in razstavo slik na odru.