Žavbi Brothers: En band, šest bratov, osem skladb in prvi album ‘Mali raj’

0
732
Žavbi brothers, band šestih bratov iz Obale, predstavlja prvenec ‘Mali raj’. Mladeniči s prvim albumom v posluh ponujajo osem skladb, v katerih mešajo pop, folk in rock glasbo z okusom po nekih drugih časih.
Žavbi Brothers (Foto: Gabrijel Vidmar)
Žavbi Brothers (Foto: Gabrijel Vidmar)

Sestava zasedbe Žavbi brothers je malček nenavadna, a hkrati zelo naravna: Žavbi brothers so točno to, kar je pričakovati iz njihovega imena: zasedba šestih bratovTadejMatijaJernejMarkoLuka in Tomaž si delijo priimek, otroštvo, dogodivščine, izkušnje, spomine in odraščanje z glasbo. Žavbiji danes v svet pošiljajo svoj prvi album ‘Mali raj’, ki ga sestavlja osem skladb, po katerih tečeta pop, folk in rock, njihova posebnosti pa sta večglasno petje in enostavna sestava skladb. Odraščanje ob glasbi njihovih staršev (The Beatles, Eagles, CCR, The Allman Brothers band …), skupno odkrivanje nove glasbe in učenje drug od drugega, kot je med brati pogosto, je dalo čudovit, edinstven rezultat v albumu ‘Mali raj’. In svoj mali raj so bratje našli kar doma in v domači garaži; v kraju, kjer se družijo, ustvarjajo. In ravno zato so Žavbi brothers za nov single izbrali skladbo ‘Garage’ – ker se je vse tam začelo in ker se vse tam dogaja; v domači garaži. Skladba ‘Garage’ je verjetno najbolj živahna skladba albuma ‘Mali raj’. Govori o ciljih, poti do njih in o podpori pravih ljudi pri doseganju le-teh. ‘Garage’ je iskrena, osebna skladba, saj v prispodobi predstavlja njihovo družino in njihov band. Za skladbo so posneli tudi videospot – seveda v svoji garaži. V njem poleg šestih bratov Žavbi, ki sestavljajo Žavbi brothers, sodelujeta še oba manjša brata; ja, bratov Žavbi je kar osem.

Žavbi Brothers - Mali Raj (2022)
Žavbi Brothers – Mali Raj (2022)

Pred prvim albumom so Žavbiji že izdali nekaj skladb. Prva med njimi je bila Tisti večer, ki so jo predstavili 4 leta nazaj. Druga, Ne vem, zakaj je našla svojo pot tudi v radijski eter, večinoma na Obali, bila je tudi izbrana za Pesem in pol na Radiu Koper, sledila je Pesem zate. In tu se začne zgodba albuma ‘Mali raj’. Pred dvema letoma so najprej izdali skladbo Flower Field, prvo njihovo v angleškem jeziku, in zanjo posneli tudi spot z VR tehnologijo (spot je boljši, če se ga ogleda z VR očali), nato še junija letos skladbo Čudoviti ljudje. Žavbi brothers so v sezoni 2021/2022 sodelovali tudi v Špil ligi in na Šourocku, kjer so se uvrstili v finale. Sočasno z izidom albuma Mali raj, katerega producent je Jan Baruca, pa v radijski eter pošiljajo tudi nov single Garage.

Koncert v domačem kraju – nedelja, 4.9., ob 20.00 – Šmarje pri Kopru

Žavbi brothers v domačem kraju, Šmarje (pri Kopru), pripravljajo tudi prvi, predstavitveni koncert albuma ‘Mali raj’. Koncert bodo odigrali na vaškem trgu v Šmarjahv nedeljo, 4. septembra z začetkom ob 20.00. Vstopnina bo znašala simbolične 3 eur, večer pa bo odprla skupina Zvezdosledi.

Vir: Boombox.si