Yan Baray stopil v jesen s singlom Don’t hide away

0
529
Yan Baray se po treh letih od izdaje prvenca Visions From Another World vrača z novim materialom. Minulo poletje je koncertiral, nastopil v oddaji Musica sotto l’olivo na TV Koper-Capodistria, prepustil pa se je tudi ustvarjalni žilici. Med pripravljanjem in snemanjem materialov za drugi studijski album se je odločil, da izda rezultat trenutnega navdiha, to je rock-pop balado z jasnim sporočilom: Don’t hide away.

[mp3-jplayer width=”100%” tracks=”Don’t Hide Away@Yan_Baray-Dont_Hide_Away.mp3″]

Skladbo je v celoti ustvaril sam, le pri umetelnem prepletanju bobnarsko-kitarske linije mu je pomagal Luka Jeraša. Pesem je posebna tudi zato, ker je od trenutka, ko je prišel na idejo, do takrat, ko je spisal besedilo, skladbo nato posnel in sproduciral, minil en sam samcat dan. “Besedila mojih skladb so v angleškem jeziku, ki mi je v glasbenem ustvarjanju bližje kot slovenščina, a so kljub temu iskrena. In “Don’t hide away” ni prav nobena izjema,” je še povedal o novi skladbi.

35-letnega glasbenika, kitarista in producenta Jana Baruco, ki nastopa pod imenom Yan Baray, sicer marsikdo pozna tudi po preteklih sodelovanjih z Laro Baruca ter z zasedbama Pudding Fields in Bakan Rock Band … Za glasbo pravi, da jo je preprosto treba začutiti in da mu daje predvsem svobodo. In to namerava v kar čim večji meri začutiti in deliti s člani zasedbe, s  katerimi skupaj počasi, a vztrajno ustvarja drugi album.

Vir: www.yanbaray.com