Iztok Novak Easy z novim videospotom “Kar tako”

Galeb je znova razprl svoja krila – Iztok Novak “Easy” je posnel nov videospot za skladbo “Kar Tako”, ki je bila tudi nagrajena na zadnjem festival Melodij morja in sonca.

S svojo čutno interpretacijo, melodijo iz nekega časa, ki ga ni več, in izvrstnim besedilom Draga Misleja Mefa, je Easy “kar tako” zarezal v brezskrbni poletni večer in ganil mnoge prisotne na 34. Festivalu MMS (v portoroškem Avditoriju in pred tv zasloni). Tudi žirija mu je dodelila nagrado za najboljšo interpretacijo. Mnogi so se razveselili njegove vrnitve, drugi so se spraševali, kje je bil doslej.

Easy in Dorotea (foto: arhiv Easy)
Easy in Dorotea (foto: arhiv Easy)

Easy je kantavtor, ki ga je Obala v 90ih spoznala kot klaviaturista tedaj priljubljene zasedbe Night JumpNjegova ustvarjalnost ga je nato vodila do samostojne glasbene poti, na kateri je izdal svojo doslej edino ploščo Galeb. Easyja Galeba, kot so mu nekateri radi rekli, je nekje med letom ustavilo življenje. Svoj glas je namreč do nedavnega delil le še z radijskimi poslušalci. In po 20 letih je galeb znova razprl svoja krila. V zadnjih poletnih dneh je v Kopru in v njegovi okolici s pomočjo snemalca in montažerja iz Nove Gorice Jožka Markiča posnel videospot za skladbo Kar takoScenarij zanj sta spisala z Andrejem VidicemVlogo dekleta, ki se ga Easy v skladbi spominja, pa je odigrala 19-letna študentka iz Kopra, Dorotea Volk.

Vir: Agencija Easy

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

174,2k Followers
Follow

Related articles