Novice

Objavljeno marec 13th, 2019 | Matjaž Derin

0

Yan Baray s svojo prvo skladbo v slovenščini – Mrak

Yan Baray se po naši glasbeni krajini giblje že 20 let, prevzemal pa je raznorazne vloge. Kot producent ali aranžer je sodeloval s številnimi glasbeniki, kot so Slavko Ivančić, Anika Horvat in mnogi drugi, katerih glasba nosi Yanov pečat. Prav tako je vsa ta leta igral tako v bandih kot član spremljevalnih zasedb drugim glasbenikom. Leta 2011 pa se je Yan podal na solistično pot. Istega leta je izdal svoj prvenec Visions from another world, kasneje nam je predstavil še dve skladbi ‘Don’t Hide Away‘ in ‘Ordinary Day‘. Vse do danes je Yan svojo glasbo ustvarjal v angleščini, in tudi skladba ‘Mrak’, ki jo Yan predstavlja danes, je sprva imela angleško besedilo.

Yanova nova skladba ‘Mrak’ je že nekaj časa čakala na njegovem disku na svoj trenutek. Besedilo, tokrat prvič slovensko, je za Yana Baraya spisal Leon Oblak. Skladba govori o trenutku, ko se zaveš, da ljubezni ni več, da na vajin odnos pada mrak. Skladba ima tudi video podobo – tudi ideja za videospot je Yanova, do potankosti in do končne različice pa jo je dodelal Perica Rai iz Mediaspota. Poleg Yana v spotu nastopa Ylenia Mahnič – oba protagonista zgodbe sta se, kljub temu, da se v videospotu samo kregata, zelo dobro ujela na snemanju.

S skladbo ‘Mrak’ Yan Baray napoveduje tudi svoj drugi album, ki bo izšel proti koncu leta. Glasba Yana spremlja dan in noč. Doma in poslovno. A najraje se vrača k delu na svojih skladbah.

Vir: Yan Baray PR

Tags: , , , , , , , , ,


Objavil-a

je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.Komentiranje je izključeneno.

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend