WIGI Project

0
793

(New Age / Chill out / Jazz )


Kraj: Piran. Leta delovanja: 2014 – danes

[mp3-jplayer width=”100%” tracks=”Step@WiGi_Project -Step.mp3, Ryder@WiGi_Project-Ryder.mp3, Tapin@WiGi_Project-Tapin.mp3,  Sodnik@WiGi_Project-Sodnik.mp3″]

WiGi Project je glasbeni projekt Giannija Collorija in Vilija Domijana, ki je nastal, ko sta združila skupne glasbene interese in naredila ploščo Steps, s katere je kasneje nastal tudi muzikal. Glasba Steps je večplastna, preplet chill outa in new agea, z jazz in etno prvinami.  In kar je najbolj  presenetljivo, vsakič gre za novo in drugačno doživetje. Kar “klicala” je po več izvajalcih v živo. Projekt je nastajal v manj kot letu in sicer v treh intervalih. Po polovici leta, spomladi leta 2015 so k sodelovanju povabili plesalce. V treh mesecih je Siniša Bukinac zasnoval koreografijo, neprecenljiva dimenzija Stepsa, za premierno uprizoritev je bila glasbena zasedba bogatejša za pevko, dva mešana zbora, dva tolkalca, trobentača, violinista in pianista. Vsak od sodelujočih je Steps obogatil z lastno energijo in navdihom. V zadnjih tednih pred premierno uprizoritvijo avgusta 2015 na 2. Poletnem festivalu Piran na Tartinijevem trgu je Bojan Sumrak izdelal scenografijo in z Marinom Marinovičem oblikoval video, Galaxy audio video studio pa ozvočenje in osvetlitev.

Gianni Collori je glasbenik skoraj pol stoletja, (še rosno mlad je igral pri Faraonih),a je večino svojega glasbenega kruha prislužil z igranjem zabavne plesne po celi Jugoslaviji in več evropskih državah…V zadnjih letih ga je pritegnilo raziskovanje sodobnih tehničnih možnosti pri ustvarjanju glasbe, predvsem tiste, s katero bi izrazil lastno glasbeno “auro”. Vili Domjan, računovodja po poklicu, je leta igral punk rock(!)  s prijatelji v skupini Kuga. Eksperimentiral je tudi z drugačno glasbo, s klaviaturo je pripravil nekaj glasbenih baz v žanru newage oz. chillout glasbe, a zasedba Kuge ni bila pravo “okolje” za razvijanje teh idej. Dokler se nista srečala z Giannijem.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

Člani:

  • Gianni Collori (kitara, synth kitara)
  • Vili Domijan (klaviature, PC)

Ostali sodelujoči:

  • Lili Žigo Radoslav (vokal)
  • Margareta Ana Bole (flavta)
  • Aljoša Bolje (tolkala)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Steps (Pogana records, 2015)

wigi project steps

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Video”]

[/tab][tab title=”Drugo”]

[/tab][/tabgroup]