V petek uprizoritev piranskega muzikala Steps

0
517
V petek 6.11.2015 bo v portoroškem Avditoriju uprizorjen “Made in Piran” muzikal Steps. Nastopili bodo WiGi Project, Art dance studio Portorož, Cuker teater Portorož, pevska zbora Giuseppe Tartini Piran in MePZ Georgios Piran.

Steps je glasbeni izdelek Giannija Collorija in Vilija Domijana, ki je nastal, ko sta združila skupne glasbene interese in ustvarila WiGi Project. Glasba Steps je večplastna, preplet chill outa in new agea z jazz in etno prvinami. In kar je najbolj  presenetljivo, vsakič gre za novo in drugačno doživetje. Kar “klicala” je po več izvajalcih v živo. Projekt je nastal v manj kot letu, in sicer v treh intervalih. Po polovici leta, spomladi 2015 so k sodelovanju povabili plesalce. V treh mesecih je Siniša Bukinac zasnoval koreografijo, neprecenljiva dimenzija Stepsa, za premierno uprizoritev je bila glasbena zasedba bogatejša za pevko, dva mešana zbora, dva tolkalca, trobentača, violinista in pianista. Vsak od sodelujočih je Steps obogatil z lastno energijo in navdihom.

“Steps ni navaden glasbeno plesni spektakel. V sebi nosi sporočilnost duha….sporočilnost zavesti….. Steps je sporočilno pismo, ki  prihaja na vhodna vrata, srca ljudi, da se le ta odprejo in so pripravljena sprejemati in dajati LJUBEZEN.” (Margareta Ana Bole, flavta)

“Subtilen zvok flavte, ornamentalno prepleteni toni kitare in klavirja, nanizani na melodijo synth kitare in klaviatur ter ritme tolkal, prikličejo na oder podobe in prigode likov, energijo v gibanju, plesalce: modreca Masano, zbiratelja gumbov Scrolla, prelepo Calimbo, vseprisotno Mati, neizprosnega Sodnika, marljivega Tapina, egocentričnega Ryderja, pohlepnega Duba – in Buditelja, ki ga po stopnišču prinese med nas z natančno določenim namenom. V vsakem prizoru se iz globin polteme v svetlobo dvigne magična sinergija odlično stkanih glasbenih podlag in vokala –z mogočno slavo preobrazbi, v izvedbi obeh mešanih zborov na koncu.” (WiGi projekt)

Na odru se bodo zvrstili: Wigi Project, ki postane skupina s solisti: Vili Domjan (klaviature), Gianni Collori (kitara), Lili Žigo Radoslav (vokal), Margareta Ana Bole (flavta), Aljoša Bolje (tolkala) Teo Collori (kitara), Sašo Fajon (klavir, avtor priredbe za zbor, dirigent) Bojan Sumrak (violina, scenografija in povezovanje). Plesalec Siniša Bukinac (režija, koreografija, kostumografija z Art dance Studio Portorož, balet). Zaključek z zboroma MePZ Georgios & CoMi Giuseppe Tartini iz Pirana, Cuker teater Piran, Dana Petretič (soavtor koreografije prizorov  Steps, Mati) in pika na i: Jaka Varmuž (oblikovalec svetlobe) ter Marin Marinovič (MM TVPRO, video).