Veliki koncert: Platana 50 – Zlati Časi

0
729

Poleti leta 1972, v času ko so Stonsi izdali njihov dvojni album Exile on Main Street, ko je bila v Sloveniji ustanovljena superskupina Srce, v Zagrebu pa Time, sta tam nekje med šmarskimi, pomjanskimi in pučarskimi hribi, v slikoviti istrski vasici Koštabona, bandovska kolega Armando in Vili združila moči in ustanovila skupino, ki je bila v naslednjih petdesetih letih na plesih in šagrah v obmorskih mestih in vaseh nepogrešljiva: Skupina Platana. Odlično poznavanje instrumentov, prepričljiv odrski nastop in neizmerna energija članov zasedbe, so bili razlog, da so Platano kot spremljevalno zasedbo uporabili tudi mnogi znani pevci iz bivše Jugoslavije (Tomislav Ivčić, Moni Kovačić, Lidija Percan, Alfi Nipič), v nadaljevanju pa je skupina ohranjala priljubljenost in prepoznavnost tudi z izdajo avtorske glasbe. Vse ostalo je zgodovina.

Platana leta 2022 (Adrijano Baruca, Armando Baruca, Marino Marinac, Ervin Može)
Platana leta 2022 (Adrijano Baruca, Armando Baruca, Marino Marinac, Ervin Može)

Ob zlatem jubileju skupina Platana napoveduje veličastni koncert z naslovom Zlati časi. Ta se bo zgodil na velikem odru dvorane OŠ Koper, 5. novembra 2022, ob 20. uri. Aktualna zasedba, sestavljajo jo Armando Baruca, Adriano Baruca, Ervin Može in Marino Marinac, bo del petdesetletnega repertoarja predstavila v razširjeni postavi, ki jo bodo pretežno sestavljali člani primorske zasedbe Gedore. Se bo pa za to priložnost po dolgoletnem premoru reaktivirala tudi primorska glasbenica, pevka, avtorica in skladateljica, Lara Baruca in odpela spremljevalne vokale.

Vstopnice bodo naprodaj v Hiši refoška Vinakoper, na Šmarski cesti 1 v Kopru in na Eventimovih prodajnih mestih. (Pomembno): Tisti, ki se bodo odločili za nakup vstopnice v Vinskem butiku, bodo ob nakupu prejeli tudi steklenico vinske kleti Vinakoper. Ta je namreč za to priložnost napolnila 1000 steklenic nove linije vin z naslovom “Zlati časi”. Koncert bo posnela produkcijska ekipa Radio Koper.

Vabljeni!
PLATANA
Armando, Adriano, Ervin in Marino

vir. Koda Events