Vauks

0
3258

(rap)


Pod imenom Vauks se sicer skriva 22-letni Koprčan Jan Vaukman, ki ves svoj prosti čas posveča glasbi, kljub temu pa se za zdaj še ne more pohvaliti s samostojnim albumom. Umetniško ime Vauks si je nadel pred približno petimi leti, kot pojasnjuje, pa je njegovo umetniško ime nastalo iz prvih treh črk njegovega priimka in zadnjih dveh priimka slavnega ameriškega raperja Lloyda Banksa iz skupine G-Unit, ki je bila raperju takrat pri srcu.

Vauks je z rapanjem začel bolj za šalo kot zares, šaljenje in zlaganje rim pa je sčasoma postalo nekaj bolj resnega. Kot pravi sam: “Vedno več ljudi sliši zate in potem začneš delati bolj resno in tako naprej.”Seveda se Vauks lahko pohvali s tem, da je avtor vseh besedil. Prva pesem, ki jo je napisal, se je imenovala Sanje ulic, besedilo pa je govorilo o tem, kako vsak otrok sanja, kaj bi počel in kaj ne bi. Vauksa smo tako povprašali, kje dobi navdih, na kar je s smehom odgovoril: “Zdaj bom rekel, kot vsak glasbenik, še posebno tisti, ki so v rap glasbi. Navdih je življenje, včasih je bila tudi moja punca.” Pri tem pa poudarja, da je najtežje začeti pisati pesem, potem pa že nekako gre naprej.

[mp3-jplayer width=”100%” tracks=”Vauks feat. Arianna – Vse kar napisala je@VauksArianna-Vse_Kar_Napisala_Je.mp3, Zlatko & Vauks – Vaš predsednik šmrrr@VauksZlatko-Vas_predsednik_smrrr.mp3″ ]

V prihodnosti načrtuje, da bo napisal še veliko novih pesmi in za njih posnel videospote. “V prihodnosti bom delal še bolj, se pravi snemal pesmi, spote, montiral in miksal. Prihodnost gor ali dol, jaz ustvarjam naprej!”

 

(vir: Petra Jereb, http://www.siol.net/scena/estrada/svet_slavnih/2012/02/zvezde_spleta_vauks.aspx)

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

  • Vauks – vokal, besedila, montaža
  • B & D (David Sužnik) – glasba
  • Željko Mladenović (Apollo Studio) – snemanje, mix, master
  • Benjamin Isovski – kamera

[/tab][/tabgroup]