Strawberry Jam

(Fusion, Funk, Jazz)


Kraj: Koper, Leta Delovanja: 2004 – 2007

Strawberry Jam – band s predvsem avtorskim fusion, funk in jazz repertoarjem – je deloval med leti 2004 in 2007, ko je jazz scena na Obali doživela svoj vrhunec. Od začetkov, ko so delovali kot kvartet, do polne zasedbe osmih članov, so nizali uspešne koncerte po Sloveniji. Izdali so dva singla (Summer Heat in Voda) in demo CD Some Things Never Change, posnet v živo na njihovem zadnjem koncertu.

Biografija:

Konec leta 2003 so se po razpadu skupine Crimson formirali Timi & The Muffin Men, ki so se po nekaterih kadrovskih menjavah sredi leta 2004 preimenovali v Strawberry Jam, ki so ga tvorili Samo Turk in Tjaš Kozlovič (kitare), Žiga Fabbro (saksofoni), Marko Obranovič (bas) in Timi Eler (bobni). Kljub takratni razširjenosti jazza na primorskem, je bila to ena od redkih skupin svoje zvrsti –  najlaže bi jih lahko označili kot fusion band, vendar so se od tega okvira zelo radi odmaknili v praktično vse podzvrsti jazza (latino, house, funk). Njihov repertoar je temeljil na avtorskih skladbah, niso se pa branili niti dobrih priredb in jazz standardov. V treh letih je ta postava, ki so se ji kasneje pridružili še Jani Turk (bariton), Niko Mally (trobenta) in Tina Krmac (vokal), odigrala veliko uspešnih koncertov. Marca 2005 so se preko razpisa Radia Koper uvrstili med bande, ki so lahko posneli skladbo v njihovem studiu Hendrix in so tako posneli skladbo Summer Heat. Julija istega leta so se uvrstili na KŠOK-ovo Kompilacijo Obala in v studiu Garbage v Ljubljani posneli skladbo Voda.

Konec leta 2006 je band nehal z delom, ponovno so se združili poleti 2007 za koncert v Ajdovščini, kjer so odigrali svoj zadnji koncert, iz katerega je izšel live posnetek z naslovom »Some Things Never Change«.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

Člani:

 • Samo Turk – kitara
 • Tjaš Kozlovič – kitara
 • Žiga Fabbro – saksofoni, klarinet
 • Marko Obranovič – bas
 • Timi Eler – bobni
 • Aljoša Bolje – tolkala

Nekdanji člani:

 • Tina Krmac – vokal (2005 – 2006)
 • Jani Turk – trobenta, bariton (2004 – 2006)
 • Niko Mally – trobenta (2005 – 2006)

 Gostje:

 • Aleksandar Radosavljević – klaviature (2005)
 • Goran Moskovski – tolkala (2005)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Summer Heat- single (2005),   Kompilacija Obala (2005),  Some Things Never Change (Live, 2008)

Strawberry Jam - Summer Heat Cover        Foto: kompiacija Obala            Strawberry Jam - Some Things Never Change (Cover)

 

 

[/tab][/tabgroup]

Voda

 

Summer Heat (Live)

 

The Tale Of Jabiru (live)

 

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

174,2k Followers
Follow
Previous article33. Melodije morja in sonca
Next articleVauks

Related articles